Знищення БМП бойовиків на Донбасі: з'явилися цікаві подробиці
Категорія
Події
Дата публікації

Знищення БМП бойовиків на Донбасі: з'явилися цікаві подробиці

Міністерство оборони України
Знищення БМП бойовиків на Донбасі: з'явилися цікаві подробиці

У мережі з'явилися подробиці про українського вояка, який знищив ворожу бронемашину на околиці Донецька.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Міноборони.
"Це був другий раз, коли я стріляв з протитанкового ракетного комплексу. Вперше - на полігоні, під час навчання. А другий, як бачите, вже в бойових умовах", - розповів офіцер-десантник.
24-річний уродженець Черкаської області став одним з молодих офіцерів, яких називають "лейтенанти війни". З серпня 2014 року він перебуває на передовій в зоні АТО.
Читайте також: Бо йовики ДНР поскаржилися на великі втрати на Донбасі

"Брав участь у рейді на Антрацит, Георгіївку, виконували завдання в аеропорту міста Луганська. Географія району АТО чимала. А десант, як годиться, завжди там, де складно", - розповів він.
Офіцер додав, що день, коли він знищив ворожу БМП, був досить гарячим: бойовики "відпрацьовували" зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів і РПГ (ручних протитанкових гранатометів).
"А коли в зоні видимості з'явилася ворожа БМП і також почала вести вогонь по наших укріпленнях, єдиним виходом з ситуації, що склалася, було застосувати дозволені Мінськими домовленостями протитанкові засоби, щоб знищити нахабну "бляшанку" окупантів", - зізнався він.
Десантник розповів, що позиція, на якій він перебував, не підходила для пуску ракети, "тому довелося блискавично міняти місце розташування, шукаючи вигідний "ракурс" для пуску".
У офіцера було лише кілька десятків секунд на те, щоб перекинути важкий тубус з ракетою і пусковий верстат на іншу позицію, прицілитися і провести пуск ракети, додали в Міноборони.
Читайте також: Ти ша: з'явилося цікаве відео з фронту на Донбасі

"Тільки побачивши, як через кілька секунд після запуску ракети з мети вистрілив сніп іскор, потім вона закурилася і, врешті-решт, вибухнула, я зрозумів, що поцілив", - зізнався він.
За даними радіоперехоплення, бойовики, що втратили БМП, заявили: "Щоб ми туди ще раз на бронетехніці сунулися, дудки!".
Дії українського офіцера були високо оцінені командуванням: в штаб було направлено документи про представлення десантника до ордену Богдана Хмельницького.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в мережі з'явилося яскраве відео знищення ворожої БМП на околиці Донецька.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?