Зниження ціни на газ: в уряді потішили чудовою новиною
Категорія
Економіка
Дата публікації

Зниження ціни на газ: в уряді потішили чудовою новиною

Зниження ціни на газ: в уряді потішили чудовою новиною
Джерело:  online.ua

Очільник Міністерства фінансів Сергій Марченко поділився з українцями чудовою новиною - він наголосив, що співпраця офіційного Києва з МВФ у рамках нового меморандуму дасть можливість Україні знизити ціну на газ для населення. За словами глави Мінфіну, кредит від МВФ не лише позитивно вплине на економіку держави, а й відкриває двері для нашої країни в питанні отримання макрофінансової допомоги від Європейської Комісії, кредиту від Світового Банку, що дозволить не тільки виконати цьогорічний бюджет, а й зменшити навантаження на гаманці українців. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу відомства.

"Зараз є всі підстави вважати, що ми пройшли складний кризовий етап в економіці. Буде встановлений ринковий механізм формування ціни на газ. Зараз ціна більше 4 тисяч, тоді як на ринку ціна - 2275 гривень. Таким чином, ціна на газ в період опалювального сезону для населення буде знижена", - наголосив Сергій Марченко.

Окрім того, він звернув увагу на те, що збільшення тарифів для населення у меморандумі з МВФ не передбачається, тому українцям не потрібно хвилюватися з цього приводу.

"Відповідно до проєкту меморандуму з МВФ урядовці зобов'язуються застосовувати ринкову схему ціноутворення без будь-якої стелі. З 1 липня 2020 року постанова Кабміну про спецзобов'язання "Нафтогазу" з продажу палива для потреб населення втратить чинність. Починаючи з опалювального сезону 2020-2021 років тарифи на опалення будуть переглядатися не рідше одного разу на рік напередодні старту опалювального сезону", - йдеться в повідомленні.

Кабмін вже пообіцяв українцям, що тарифи будуть відображати витрати на газ і супутні витрати, включаючи капітальні інвестиції на модернізацію тепломереж. Для забезпечення безпеки поставок газу в разі волатильності оптових цін буде створений Тимчасовий гарантований постачальник. Уряд запевняє, що зробить все можливе для запобігання повторного виникнення квазі-бюджетного дефіциту і посилення конкуренції... для досягнення енергетичної незалежності".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  Кабмін готує пенсіонерам приємний сюрприз  — його вже схвалили в МВФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?