"Знизьте ціну": команда Зеленського висунула "Нафтогазу" жорстку вимогу
Категорія
Економіка
Дата публікації

"Знизьте ціну": команда Зеленського висунула "Нафтогазу" жорстку вимогу

"Знизьте ціну": команда Зеленського висунула "Нафтогазу" жорстку вимогу
Джерело:  online.ua

Команда новообраного президента Володимира Зеленського вимагає у НАК "Нафтогаз" знайти можливості для зниження цін на газ для населення з 1 травня. Відповідна заява опублікована у Facebook "Зе!Команди", передає ONLINE.UA.

Представники Зеленського нагадали, що останні місяці ціни на газ у Європі знижувалися і зараз ціна газу для населення в Україні вища, ніж ціна газу на біржі у Європі.

"Тому ми закликаємо НАК "Нафтогаз України" та Кабінет Міністрів провести відповідні консультації з МВФ та, замість запланованого підвищення, вийти на відповідне зниження ціни газу для населення з 1 травня", - йдеться у заяві.

 Окрім того, зазначається, що з 1 червня Росія може обмежити поставки енергоресурсів до України, а з 1 січня РФ може бути зупинений транзит газу через Україну, що призведе до значних фінансових втрат та ризиків постачання газу, тому "ці виклики вимагають ефективних, швидких дій та об'єднання зусиль".

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що  втілити в життя гучну обіцянку кандидатів в президенти щодо зниження ціни на газ просто неможливо.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?