ЗНО пропонують складати не всім - що це означає
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗНО пропонують складати не всім - що це означає

Джерело:  online.ua

Міський голова Києва Віталій Кличко під час брифінгу виступив з неочікуваною заявою - він наголосив, що КМДА хоче скасувати у 2020 році Зовнішнє незалежне оцінювання для випускників, які не планують вступати до вищих навчальних закладів. Проте, що важливо розуміти, абітурієнтам, які мають намір стати студентами, ЗНО доведеться складати відповідно до затвердженого графіку. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на брифінг Кличка.

Окрім того, наголошується, що скасувати ЗНО для випускників, які не планують вступати цього року у ВНЗ, пропонує департамент освіти Києва на підставі рішення комісії з надзвичайних ситуацій. Віталій Кличко вкотре нагадав, що в нашій країні навчальний рік завершився дистанційно. Однак попереду у випускників ще ЗНО та державна підсумкова атестація. Тож влада столиці пропонує скасувати для 11-класників ДПА, а ЗНО складати не всім.

"Ми пропонуємо, щоб випускники, які не планують цього року вступати до українських вищих навчальних закладів, не складали ЗНО. Це ж стосується і випускників закладів професійно-технічної освіти", - заявив Віталій Кличко.

За його словами, ті випускники, які планують вступати у ВНЗ, пройдуть Зовнішнє незалежне оцінювання відповідно до затвердженого графіку.

Згідно з останніми даними, в поточному році ЗНО в Києві мають намір складати 31 тисяча киян. Лише 17 тисяч з них цьогоріч закінчили школу. Для проведення оцінювання в Києві підготували майже 7 тисяч аудиторій. Там будуть здійснювати необхідну дезінфекцію та контроль за станом тих, хто прийде на ЗНО.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Міністерстві освіти та науки офіційно заявили, що мають намір провести Зовнішнє незалежне оцінювання в червні -липні 2020 року - усі важливі подробиці можна знайти в нашому матеріалі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?