Знову Росія: у США спалахнув потужний скандал з людиною Трампа
Категорія
Світ
Дата публікації

Знову Росія: у США спалахнув потужний скандал з людиною Трампа

Знову Росія: у США спалахнув потужний скандал з людиною Трампа
Джерело:  The Washington Post

Генеральний прокурор США Джеф Сешнс під час президентської кампанії двічі зустрічався з послом Росії Сергієм Кисляком, але приховав це під час слухань щодо затвердження його на посаді.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Washington Post.
За словами джерела видання в Мін'юсті США, одна з приватних зустрічей Сешнса з Кисляком відбулася у вересні 2016 року. На цей час, за даними американської розвідки, припав пік російських кібератак, пов'язаних з президентськими перегонами.
Після появи цієї інформації журналісти припустили, що члени Конгресу можуть призначити спеціального прокурора, який займеться розслідуванням передбачуваної ролі Росії у президентських виборах 2016 року.


Читайте також: Президентство Трампа: Україна отримала гарну звістку зі США

Як генеральний прокурор Сешнс курує дії Міністерства юстиції і ФБР, що розслідують російське втручання в президентську кампанію і зв'язку оточення Трампа з Кремлем.
В момент спілкування з Кисляком Сешнс був сенатором, старшим членом Комітету з питань збройних сил, а також одним з провідних зовнішньополітичних радників Трампа.
На слуханнях щодо його затвердження на посаді генпрокурора 10 січня Сешнса запитали, щоб він робив, коли дізнався, що хто-небудь з оточення Трампа контактував з російськими властями в ході кампанії 2016 року.
"Я не знаю про такі випадки... я не спілкувався з росіянами", - відповів він.
Кілька представників Демократичної партії в Палаті представників вже закликали його подати у відставку. Лідер демократів Ненсі Пелосі заявила, що Сешнс збрехав під присягою, а сам Сешнс назвав публікацію брехливою.
"Я ніколи не зустрічався з російськими особами для обговорення питань виборчої кампанії", - сказав він.

Як повідомляв ONLINE.UA раніше  в мережі спалахнув гучний скандал довкола соратника Дональда Трампа, котрого власні доньки звинуватили у співучасти в кривавих розстрілах на Майдані.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?