Зняття європейських санкцій із соратника Путіна: з'явилася цікава деталь
Категорія
Світ
Дата публікації

Зняття європейських санкцій із соратника Путіна: з'явилася цікава деталь

Зняття європейських санкцій із соратника Путіна: з'явилася цікава деталь
Джерело:  curia.europa.eu

Європейський суд у Люксембурзі зняв персональні санкції Євросоюзу з мільярдера Аркадія Ротенберга,

проте активи друга і соратника президента Росії Володимира Путіна в Європі залишаться замороженими.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-реліз, опублікований на сайті суду.


"Сьогоднішнім рішенням трибунал частково схвалив позов пана Ротенберга про анулювання (санкцій). Він анулював обмежувальні заходи, що діяли з 31 липня 2014 року по 14 березня 2015 року, але підтвердив їх за період від 15 березня 2015 року до 15 вересня 2016 року", - йдеться в заяві суду.


Суд постановив, що санкції, введені в 2014 році, не були обгрунтовані. Суд визнав, що посилання на близькість Ротенберга до російських політиків, які брали рішення про незаконну анексію Криму "занадто розпливчасті і недостатні для виправдання обмежувальних заходів".


Читайте також

:

Пу

тін з друзями відмили мільярди за допомогою Криму: названа цифра


Суд також визнав недоведеним, що Путін надавав протекцію Ротенбергу в той час, коли почав погрожувати Україні, також не вдалося довести, що Ротенберг був сам акціонером або власником контрольного пакета акцій компанії "Гіпротрансмост", яка виграла тендер на проектування і підготовку будівництва моста через Керченську протоку .


Що стосується періоду з 2015 року, Ротенберг не заперечує, що він є власником компанії "Стройгазмонтаж", яка отримала держконтракт на будівництво моста, яке підриває територіальну цілісність України, тому активи бізнесмена в Європі залишаться замороженими.


У рішенні суду про компенсацію за скасовані санкції не згадується. Захист може оскаржити вердикт протягом двох місяців в Європейському суді правосуддя - вищої судової інстанції ЄС.


У мережі прокоментували рішення Європейського суду щодо соратника Путіна.




Нагадаємо, в Євросоюзі відзначали близькість Ротенберга до Путіна і

заборонили йому в'їзд на територію ЄС, а його активи в Європі були заарештовані

.


Як повідомляв ONLINE.UA, головний редактор журналу "The New Times" Євгенія Альбац розповіла, що

в оточенні президента Росії Володимира Путіна йде боротьба за ресурси, що відрізняється особливою жорстокістю, про що свідчать недавні гучні арешти в РФ

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?