Зняття недоторканності: Разумков пояснив, чому голосували за проєкт Порошенка
Категорія
Україна
Дата публікації

Зняття недоторканності: Разумков пояснив, чому голосували за проєкт Порошенка

Зняття недоторканності: Разумков пояснив, чому голосували за проєкт Порошенка
Джерело:  online.ua

Спікер Верховної Ради 9 скликання Дмитро Разумков пояснив, чому 3 вересня народні депутати голосували за законопроєкт про скасування недоторканності авторства п’ятого президента Петра Порошенка. За його словами, таке рішення було прийняте, щоб зекономити час, передає ONLINE.UA.

 "Ми могли піти іншим шляхом, але це зайняло б рік, а може й більше. Тут принципово не стільки хто є творцем цього закону, хто його написав і подав, а тут принципово, хто його прийняв. Нам було важливо, щоб ми не затягували з цією подією і ми доклали максимум зусиль, щоб це зробити швидко", - пояснив Разумков.

Як відомо, 3 вересня Рада 373 голосами підтримала у другому читанні і в цілому законопроект про скасування недоторканності. Фракція "Опозиційна платформа – За життя" не голосувала.

Недоторканність буде скасована з 1 січня 2020 року.

Як повідомляв ONLINE.UA, Зеленський подав у раду новий законопроект про так званий імпічмент. Офіційно він запроваджує процес усунення президента з посади, що він обіймає. Тим часом голова держави ще не підписав ініціативу про тимчасові слідчі комісії, які й стануть початком згаданих процедур.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?