Золотий симаргл та срібний сокіл. В Україні затвердили нарукавні знаки для десантників
Категорія
Україна
Дата публікації

Золотий симаргл та срібний сокіл. В Україні затвердили нарукавні знаки для десантників

Золотий симаргл та срібний сокіл. В Україні затвердили нарукавні знаки для десантників
Джерело:  online.ua

24 вересня офіційно стало відомо, що Міністерство оборони України затвердило нарукавні знаки для українських десантників — йдеться про золотого симаргла та срібного сокола.

Джерело: Генштаб ЗСУ

Міноборони затвердило нарукавні знаки для десантників

Як повідомляє пресслужба Генерального штабу, для захисників 71 окремої єгерської бригади Десантно-штурмових військ ЗС України створили нарукавний знак у вигляді геральдичного щита перетятого понижено крутоподібно на червоний (марун) та темно-зелений кольори.

Фото — facebook.com/GeneralStaff

Варто звернути увагу на те, що центральним елементом є крокуючий симаргл у червоному полі, що тримає золотий полум’яний меч вістрям донизу.

Окрім того, наголошується, що специфіку діяльності військової частини підкреслює срібний єгерський ріжок у поєднанні з темно-зеленим кольором.

Затверджено малюнок на рукаві воїнів 82–ої окремої бригади ДШВ, який зображає срібного озброєного сокола в маруновому полі. Нарукавний знак до парадного однострою має вигляд червоного геральдичного щита зі срібним кантом. Центральне управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗСУ продовжує оновлювати мілітарну геральдику, - йдеться в повідомленні.

Фото — facebook.com/GeneralStaff

Хто такий симаргл

Симаргл  —  божество пантеону Київської Русі.

У більшості випадків його зображали у вигляді крилатого собаки. Він належав до числа шести божеств, ідоли яких були встановлені в Києві за князя Володимира у 980 році — відразу після Стрибога і перед Мокошшю.

Його зображення у вигляді напівпса-напівптаха у XII—XIII ст. було на Русі дуже популярним як на імпортованих товарах, так і у власному декоративному мистецтві.

Симаргла також називають стражником дерева життя. Інколи він постає як одразу два персонажа, що оточують дерево.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?