Зорепад Персеїди 2018 року: де і коли українці зможуть побачити унікальне явище
Категорія
Технології
Дата публікації

Зорепад Персеїди 2018 року: де і коли українці зможуть побачити унікальне явище

Зорепад Персеїди 2018 року: де і коли українці зможуть побачити унікальне явище
Джерело:  online.ua

В ніч з 12 на 13 серпня 2018 роки українці зможуть спостерігати одне з найяскравіших астрономічних явищ - зорепад Персеїди. Пік яскравої небесної події очікується в ніч на 13 серпня, але і в суботу ввечері, після заходу Сонця, українці вже зможуть насолоджуватися видовищем, повідомляє ONLINE.UA.

Персеїди - це метеорний потік, який щорічно з'являється на небосхилі в кінці літа. Це явище виникає в результаті зіткнення з Землею частинок пилу, льоду і космічних порід, які викидає в міжзоряний простір комета Свіфта-Таттла при наближенні до Сонця. Шлейф цих частинок згорає в атмосфері Землі, внаслідок чого утворюється зоряний дощ.

У 2018 році зорепад Персеїди буде проходити з помірною щільністю - близько 60-70 метеорів на годину. Найрекордніший зоряний дощ був зафіксований 25 років тому, в 1993 році - тоді щільність зоряного потоку досягла 500 метеорів на годину.

Для того, щоб побачити зорепад Персеїди потрібно у вечірній час стежити за небом в північній частині, в стороні сузір'я Персея. Щоб краще розглянути зоряний дощ рекомендується виїхати за межі населеного пункту, подалі від міських вогнів. Побачити падаючі метеори можна буде після півночі, починаючи з другої години ночі і до світанку. Також перед тим, як спостерігати за зорепадом, фахівці радять протягом півгодини дати очам звикнути до темряви.

Слід зазначити, що зорепад Персеїди стартував 9 серпня, а завершиться в ніч на 13 серпня.

Зорепад Персеїди - онлайн-трансляція в ніч з 10 на 11 серпня (відео):

Зорепад Персеїди - онлайн-трансляція в ніч з 11 на 12 серпня (відео):


 
Раніше ONLINE.UA публікував онлайн-трансляцію сонячного затемнення, яке сталося 11 серпня 2018 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?