Зорепад Персеїди: фото та відео із соціальних мереж
Категорія
Цікаве
Дата публікації

Зорепад Персеїди: фото та відео із соціальних мереж

Зорепад Персеїди: фото та відео із соціальних мереж
Джерело:  24 канал

Минулої ночі українці та жителі усієї Європи мали змогу спостерігати за дивовижним автономічним явищем – метеоричний зорепад Персеїди. Цього року зорепад почався 2-4 серпня, а його пік припав на ніч із 12 на 13 серпня.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « 24 канал ».

Як стверджують астрономи, якщо небо безхмарне, побачити метеоричний потік може кожен. На щастя, зараз на більшості території України та Європи панує антициклон, тому хмар майже немає.

Щоправда, цьогорічний потік був не надто щільним. У NASA прогнозували падіння 60 до 70 метеорів за годину. У деякі з минулих років їх падало приблизно 200 щогодини. При великому бажанні побачили це астрономічне явище можна буде ще до 26 серпня.

Своїм походженням зорепад Персеїди зобов’язаний кометі Свіфта-Туттля, уламки якої щороку в серпні проходять біля нашої планети. Сама комета наближається до Землі лише один раз на 133 роки, але її хвіст можна спостерігати кожен рік.

Деякі люди вважають, що Персеїди – це справжні зірки, які падають десь неподалік Землі. Звичайно, це груба помилка. Метеори – це лише уламки породи, які вилетіли з ядра комети. Зірки ж у сотні мільйонів разів більші за своїми розмірами.

Нагадаємо, що кілька тижнів тому вчені знайшли дві планети, які схожі на Землю.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?