Зробимо до кінця року: Кабмін озвучив нову гучну обіцянку
Категорія
Економіка
Дата публікації

Зробимо до кінця року: Кабмін озвучив нову гучну обіцянку

Зробимо до кінця року: Кабмін озвучив нову гучну обіцянку
Джерело:  rbc.ua

Очільник Кабінету міністрів Денис Шмигаль під час візиту в Брюссель дав європейські владі та українським громадянам ще одну важливу обіцянку - він наголосив, що його команда ліквідує Державну фіскальну службу до кінця поточного року. Політик також звернув увагу на те,що це одна з умов для другого траншу макрофінансової допомоги у 600 мільйонів євро від ЄС для нашої країни. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "РБК-Україна".

"Це один з маячків для другого траншу. Це фактично умова для другого траншу. До кінця року ми повинні затвердити концепцію реформування державної податкової служби", - підкреслив Денис Шмигаль.

За його словами, новий орган буде не силовим, а інтелектуальним.

"Наша ідеологія, це має бути інтелектуальний орган (замість Державної фіскальної служби - ред.). Не силовим, а інтелектуальним. Тобто, орган, який матиме доступ до баз даних, ресурсів, який буде інтелектуально шукати фінансові порушення, викривати їх і передавати їх до відповідного органу", - наголосив очільник Кабміну.

Варто звернути увагу на те, що український парламент повинен ухвалити закон про створення нового політично незалежного агентства для розслідування серйозних економічних та фінансових злочинів із чітким розмежуванням його компетенції з СБУ та національною поліцією. Йдеться про Бюро фінансових розслідувань або його аналог. Що важливо розуміти, Бюро фінансових розслідувань – орган досудового розслідування, основним завданням якого буде запобігання, виявлення, припинення, розслідування та розкриття кримінальних правопорушень, віднесених до його підслідності.

Варто нагадати про те, що ще 2 жовтня український парлемент підтримав у першому читанні законопроєкт про Бюро фінансових розслідувань. Проте згодом Рада провалила голосування за законопроєкт у другому читанні. Українські медіа припускають, що причиною цього стало бажання Офісу президента (а не Мінфіну) мати контроль над установою.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, 23 липня Україна та ЄК в Брюсселі нарешті змогли підписати меморандум та кредитну угоду —  уже відомі найважливіші подробиці.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?