Зробимо це до 1 грудня - Верховна Рада дала гучну обіцянку усім українцям
Категорія
Україна
Дата публікації

Зробимо це до 1 грудня - Верховна Рада дала гучну обіцянку усім українцям

Зробимо це до 1 грудня - Верховна Рада дала гучну обіцянку усім українцям
Джерело:  interfax.com.ua

Український парламент, відповідно до норм бюджетного кодексу, повинен проголосувати у першому читання за проєкт ЗУ про держбюджет-2021 до 20 жовтня, а до 1 грудня документ має бути ухваленим. З такою гучною обіцянкою виступив очільник фінансового комітету ВРУ, народний обранець від "Слуги народу" Данило Гетманцев перед засіданням фракції. На переконання політика, не слід очікувати жодної бюджетної ночі, особливо у вересні. За словами нардепа, цього тижня Рада розглядатиме внесення бюджету до парламенту, однак голосувати поки ніхто не буде. Окрім того, наголошується, що перше читання буде до 20 жовтня. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на  "Інтерфакс-Україна".

"До 1 жовтня депутати мають внести поправки і пропозиції до проєкту бюджету збалансованого, бюджетний комітет їх аналізує, і тільки до 20 жовтня ми його голосуємо в першому читанні, у другому читанні - до 20 листопада, до 1 грудня бюджет має бути ухвалено - це норми бюджетного кодексу... Давайте не забігати наперед, цього тижня нічого карколомного не буде", - підкреслив Данило Гетманцев.

Очільник Міністрества фінансів Сергій Марченко звернув увагу на те, що серед головних пріоритетів проєкту держбюджету-2021 - підвищення мінімальної зарплати (на це передбачено 41,4 млрд грн), якісна освіта (+34 млрд грн), доступна медицина (+27,5 млрд грн), у тому числі 2,6 млрд грн на COVID-вакцинацію.

Що важливо розуміти, вже 14 вересня український уряд затвердив проєкт закону "Про Державний бюджет України на 2021 рік" і направив його на розгляд Верховної Ради. Команда Дениса Шмигаля у проєкті державного бюджету на 2021-й рік заклала 270,35 мільярдів граничного обсягу дефіциту. Під час засідання 14 вересня проєкт держбюджету України на 2021 рік не підтримали два міністри: голова МОЗ Максим Степанов та очільник Мінекології Роман Абрамовський.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що міжнародне рейтингове агентство S&P Global Ratings оновило прогноз курсу гривні до долара — очікується поступова девальвація, в результаті якої долар до кінця 2020 року коштувати 29 гривень, а до кінця 2021 року — до 30 грн.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?