Зробіть це: Папа Римський звернувся до влади усіх країн світу
Категорія
Світ
Дата публікації

Зробіть це: Папа Римський звернувся до влади усіх країн світу

Зробіть це: Папа Римський звернувся до влади усіх країн світу
Джерело:  online.ua

Папа Римський Франциск закликає владу усіх країн світу вдатися до рішучих кроків по протидії змінам клімату, для початку - відмовитися від викопного палива. З даною заявою він виступив 1 вересня, передає ONLINE.UA.

Окрім того, Папа також повідомив про початок кількох тижнів молитви для християн, щоб привернути увагу до проблеми забруднення та використання природних ресурсів.

"Глава римсько-католицької церкви висловив побажання, щоб люди більше замислювалися над "розсудливими або шкідливими" щоденними рішеннями щодо споживання і "егоцентричним" ставленням до світу", - йдеться в повідомленні.

Також понтифік згадав саміт ООН зі збереження клімату, який повинен відбутися 23 вересня в Нью-Йорку.

За його словами, ця подія є можливістю для урядів "взяти на себе відповідальність і показати політичну волю до рішучих заходів", щоб якнайшвидше досягти нульової позначки викидів парникових газів і обмежити підвищення середньої температури на планеті. Таке обмеження передбачено в Паризькій кліматичній угоді 2015 року.

Понтифік назвав забруднення, тривале використання викопного палива, інтенсивну сільськогосподарську експлуатацію і вирубку лісів серед найбільших причин глобального потепління.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Папа Римський прокоментував війну на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?