Зруйнований українськими дронами "Оленегорский горняк" збираються ремонтувати
Категорія
Світ
Дата публікації

Зруйнований українськими дронами "Оленегорский горняк" збираються ремонтувати

Зруйнований українськими дронами "Оленегорский горняк" збираються ремонтувати
Джерело:  online.ua

Зруйнований українськими дронами "Оленегорский горняк" збираються ремонтувати. Десантний корабель переставили до іншого дока в Новоросійську.

Джерело: Радио Свобода

Корабель "Оленегорский горняк" збираються ремонтувати

Пошкоджений унаслідок атаки українських дронів російський десантний корабель "Оленегорский горняк" відбуксирували від причалу в док у Новоросійську.

Як свідчать нові супутникові знімки сервісу Planet.com, зроблені 7 серпня, російський військовий корабель, пошкоджений ударом дрона 4 серпня, видно у гавані Новоросійська у супроводі двох буксирів. Раніше він стояв біля причалу № 8.

Фото: Planet.com

Аналітики волонтерської спільноти InformNapalm припустили на основі трекінгу буксирів, що "Оленегорский горняк" перемістили до плавучого доку в іншій частині порту.

Для ремонту цього корабля потрібний сухий док, якого в Новоросійську немає. Тому цей корабель будуть ремонтувати довго. Наприклад, великий десантний корабель "Ямал", який наприкінці 2017 року отримав пошкодження після зіткнення з іноземним судном в Егейському морі, відремонтували майже через 6 років – лише в березні 2023 року.

Атака дронів на російський десантний корабель

4 серпня у Новоросійську вночі пролунали вибухи.

Міноборони РФ заявило, що ЗСУ нібито намагалися атакувати військово-морську базу.

Згодом стало відомо, що надводні безпілотники уразили російський великий десантний корабель "Оленегорский горняк" у бухті Новоросійська.

Це була спільна операція СБУ та ВМС.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?