ЗС РФ скинули авіабомби на лікарню у Бериславі — з'явилося перше відео
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗС РФ скинули авіабомби на лікарню у Бериславі — з'явилося перше відео

Херсонська ОВА
Лікарня у Бериславі

Збройні сили Російської Федерації вдарили по лікарні та станції екстреної медичної допомоги в Бериславі Херсонської області.

ЗС РФ скинули авіабомби на лікарню у Бериславі — перше відео

За даними прокуратури, удар стався приблизно о 12:40. Снаряди частково зруйнували корпус лікарні, внаслідок чого постраждали медики: водій і фельдшер.

У прокуратурі відкрили кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч.1 ст. 438 КК).

Як уточнили в Херсонській обласній військовій адміністрації, водій швидкої допомоги дістав перелом ноги й поранення голови. У фельдшера контузія.

Повідомляється, що четвертий поверх лікарні повністю знищено, ще один — частково. Також пошкоджено машини швидкої допомоги. Загалом ЗС РФ завдали п'ять авіаударів по місту.

Ранковий обстріл Росією Херсона: загинули цивільні

Як повідомляє слідство, вранці 5 жовтня 2023 року, близько 09:30, російські окупанти знову здійснили артилерійський обстріл середмістя Херсона.

Під прицільний вогонь потрапили житлові будинки, а також нежитлові приміщення.

Згідно з останніми даними, внаслідок обстрілу армії РФ загинуло двоє цивільних людей – чоловік і жінка, які у той момент знаходилися на вулиці.

Дані щодо травмованих та поранених уточнюються.

За даними джерело, прокурори у взаємодії з іншими правоохоронцями вживають заходи для документування злочину, вчиненого представниками збройних сил держави-агресора.

За процесуального керівництва Херсонської окружної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?