ЗСУ близькі до остаточного перелому у війні проти РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ близькі до остаточного перелому у війні проти РФ

ЗСУ близькі до остаточного перелому у війні проти РФ
Джерело:  online.ua

На думку військового експерта та полковника ЗСУ Сергія Грабського, із початком масштабного наступу українських військових на півдні України ситуація у війні з кремлівською окупаційною армією докорінно зміниться.

Джерело: проект"FREEDOM"

ЗСУ близькі до остаточного перелому ситуації у війні 

Зокрема, Грабський зазначив, що дії ЗСУ з метою вийти на правий берег Дніпра та просунутись до Херсона можуть викликати так званий "ефект доміно".

За умови успішного контрнаступу українських військових у напрямку Херсона, кремлівська армія не зможе переправитися на правобережну частину Херсонської області, а ЗСУ матимуть набагато кращі позиції для завдання ударів у тил окупованої території Криму та лівобережної частини Херсонщини.

Виходи з Криму будуть перекриті... Оборона противника просто складеться. А якщо ми говоримо про те, що противник, втративши плацдарм на правому березі, просто провалить своє стратегічне завдання (прорив у район Миколаєва, Одеси з виходом на Придністров'я і Молдову), то фактично це буде якоюсь катастрофою для Росії, - зазначає Грабський.

Експерт підкреслив, що це може дозволити Україні у короткі терміни повернути окуповані кремлівською армією території після 24 лютого.

Найгірший сценарій подальшої війни в Україні

Журналіст-розслідувач Bellingcat Христо Грозев зазначив, що наразі вже існує високий ризик стрімкого усунення кремлівського диктатора та військового злочинця Володимира Путіна від влади.

Але тоді владу в РФ можуть захопити прихильники  ведення великої війни.

На думку Грозева, наразі у Путіна не має стратегії просування окупаційних військ і йому "щодня доводиться її переписувати", "йому доводиться безпосередньо працювати з польовими командирами".

Найстрашніший сценарій – коли саме "крило" "яструбів" (захопить) політичну владу... Є ризик, що крило, яке вважає, що потрібно повну мобілізацію робити, візьмуть цю владу – це найгірший варіант для всього світу, - зазначив Грозев.

Водночас варіант, за яким Путін втрачає владу повільно, журналіст вважає варіантом трохи краще.

Про активізацію "яструбів" в оточенні Путіна свідчить безкарна критика дій головнокомандувача в соцмережах рашистськими блогерами.

Подивіться на підвищення сміливості цього крила. Вони ж говорять через своїх спікерів, в тому числі Гіркіна, вони починають все більше відкрито критикувати Путіна, вони все більше говорять, що треба бомбити і Захід, а не тільки "центр прийняття рішень". Вони продовжують писати, вони на волі – значить, у них є дах. Я вважаю, що це досить небезпечний сценарій, - підкреслив Грозев.

Найбільш йомовірним наступником Путіна, на думку Грозева може стати перший заступник голови ГРУ Володимир Алексєєв.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?