ЗСУ близькі до перелому ситуації на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ близькі до перелому ситуації на Донбасі

ЗСУ близькі до перелому ситуації на Донбасі
Джерело:  online.ua

За словами речника Оперативного командування "Схід" Сергія Череватого, українські військові здатні переламати хід бойових дій на Донбасі, однак для цього потребують більшої кількості високоточної зброї від західних партнерів.

Джерело: Всеукраїнський телемарафон

Що відомо про ситуацію у зонах бойових дій на Донбасі 

На жаль, таку війну типу початку 20 століття Росія ще має змогу вести, вона має мобілізаційні ресурси, запаси старого радянського озброєння. Проте суттєво її може переламати, якщо наші партнери продовжать і надалі, або ще краще інтенсифікують поставку нам високоточних систем озброєння чи авіації, чи посилять ракетні війська та артилерію, - зазначив Череватий.

За його словами, мова йде про системи HIMARS та MLRS. Українські військові вже освоїли це озброєння, яке отримали від партнерів. Це допомогло досягти успіхів на фронті.

За інформацією речника ОК "Схід" тільки протягом минулої доби українські військові під час спроб окупаційної армії РФ вести наступ у напрямку Бахмута ліквідували майже 200 кремлівських загарбників.

Череватий зазначив, що протягом 31 грудня в районі Бахмуту було зафіксовано 23 боєзіткнення, в результаті яких ворог поніс страшні втрати.

Він підкреслив, що втрати ворога склали понад 170 людей вбитими та близько 200 пораненими.

Вони не змогли прорвати нашу оборону вкотре, не змогли досягти жодних проміжних цілей, - зазначив Череватий.

На його думку, росіянам потрібна оперативна пауза на цьому напрямку, проте дозволити вони її собі не можуть через міф про те, що Путін ніколи не відступає.

Вони змушені продовжувати цей конвеєр смерті, постійно доставляючи на передній край мобілізованих, колишніх в'язнів і ПВК різного штибу, - підкреслив речник ОК "Схід".

До того ж Череватий зазначив, що у Росії ще є достатньо мобілізаційного ресурсу та старого радянського озброєння, щоб і далі продовжувати подібну тактику. За його словами змінити ситуацію можуть постачання Україні високоточних систем озброєнь.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?