ЗСУ досягають успіхів на півдні України — звіт ISW
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ досягають успіхів на півдні України — звіт ISW

ЗСУ досягають успіхів на півдні України — звіт ISW
Джерело:  online.ua

За інформацією аналітиків з Інституту вивчення війни (ISW), українські військові успішно проводять контрнаступальні операції на території Запорізької області та досягають успіхів на цьому напрямку.

Джерело: звіт ISW

Що відомо про ситуацію на фронті 

За інформацією данних геолокації, на Луганщині зафіксовано незначне просування злочинної армії РФ на північний захід від населеного пункту Вільшани.

В Міноборони країни-агресорки заявили, що нібито окупаційні війська ліквідували 4 українські ДРГ поблизу Нововолинська, Синьківки та Орлянки на Харківщині і поблизу Стельмахівки на Луганщині, однак жодних підтверджень цьому не має.

За інформацією Генштабу ЗСУ, російські військові злочинці безуспішно намагались вести наступ поблизу Білогорівки та Веселого.

Один з російських воєнних блогерів заявив, що російська артилерія відбила невелику українську механізовану групу, яка намагалася прорвати російську оборону в цьому районі.

При цьому українські військові продовжують влучно обстрілювати тилові райони армії РФ на окупованих територіях Луганщини.

Колишній чиновник "ЛНР" Родіон Мірошник, 10 червня, заявив, що за минулий тиждень українські війська 15 разів завдали ударів по позиціях росіян поблизу Лисичанська.

Джерела РФ стверджували, що їхня ППО перехопила українську ракету, націлену на адмінбудівлю в Луганську.

За інформацією речника Східного угруповання Сил оборони, полковника Сергія Череватого, в районі Бахмута на різних ділянках українські військові просунулись на відстань до 1 тис 400 метрів.

За твердженнями російських блогерів, українські військові здійснювали контратаки та та просувалися на північний захід від Бахмута, зокрема поблизу Берхівки та Ягідного і на північний схід від Бахмута в районі Краснополівки.

Російські джерела стверджували, що підрозділи 200-ї окремої мотострілецької бригади РФ обороняються від українських контратак у районі Бахмута.

В Міноборони Росії заявили, що війська Південного угруповання військ відбили українські атаки на південний захід і північний захід від Бахмута.

Український Генштаб повідомив, що російські війська вели безуспішні наступальні операції в напрямку Богданівки та Білої Гори.

Генштаб України зазначив, що російські війська вели безуспішні наступальні дії на північ від Донецька в районі Сіверного та на південно-західній околиці Донецька в Мар’їнці.

Що відомо про ситуацію на півдні

За інформацією аналітиків ISW, ЗСУ продовжують обмежені атаки поряд із адмінкордоном Донецької та Запорізької областей і досягають певних успіхів у цьому районі.

Відповідно до геолокаційних кадрів, російські війська відступають із позицій на захід від Сторожевого, хоча незрозуміло, чи захопили українські сили ці позиції.

10 червня Міноборони РФ заявило, що російські сили відбили три наземні атаки українських військ поблизу Великої Новосілки.

Блогери з РФ стверджували, що українські війська просунулися на північ від Рівнополя та на південь від Нескучного.

Протягом ночі з 9 та 10 червня ЗСУ продовжували успішно контратакувати на заході Запорізької області.

Геолокаційні кадри показують, що українські сили просувалися на захід і південь від Лобкового і на захід від Новопокровки.

 Російські джерела стверджували, що українські сили захопили Лобкове.

За словами російських блогерів, частини 58-ї загальновійськової армії відбили українські наземні атаки на південь від Оріхова, в ніч з 9 на 10 червня.

Вони повідомляли, що 22-га та 45-а окремі гвардійські бригади спецназу знищили українську бронетехніку на південний схід від Оріхова.

Російські джерела стверджували, що українські сили, 10 червня, продовжували обстрілювати російські тилові райони Херсонської області та Криму.

Геолокаційні кадри, опубліковані 10 червня, показують наслідки українських ударів по Залізному порту.

Окупаційний глава Криму Сергій Аксьонов заявив, що російська ППО збила дві українські балістичні ракети "Грім-2". Російський блогер стверджував, що українські сили, можливо, випустили ракети з використанням модифікованих систем С-200.

Аналітики також зазначають, що українські військові мають суттеву перевагу при проведенні нічних атак завдяки сучасному західному обладнанню та засобами нічного бачення.

Російські джерела зазначають, що ЗСУ проводять атаки вночі, тому що західне обладнання забезпечує ЗСУ "відмінну" оптику нічного бачення. Нічні штурми дозволяють українським силам ефективніше використовувати західне обладнання.

Багато російських джерел заявляють, що останніми днями українські військові посилили нічні атаки, щоб максимально використати переваги, що надаються західними системами.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?