ЗСУ досягли нових успіхів в районі Урожайного та під Бахмутом — Маляр
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ досягли нових успіхів в районі Урожайного та під Бахмутом — Маляр

ЗСУ досягли нових успіхів в районі Урожайного та під Бахмутом — Маляр
Джерело:  online.ua

За інформацією заступниці глави Міноборони Ганни Маляр, ЗСУ мають успіхи на окремих ділянках ведення контрнаступу у напрямках Мелітополя та Бердянська, а також продовжують успішно просуватись в районі Бахмуту.

Джерело: Telegram Ганни Маляр

Що відомо про нові успіхи ЗСУ у контрнаступі 

Ситуація на сході складна, але ворогу не вдається досягнути поставлених цілей, - підкреслила Маляр.

За її словами, українські військові успішно відбивають спроби атак злочинної армії РФ в районі Куп'янська та Лимана.

Неприступними для ворога також залишаються райони Мар'їнки та Авдіївки.

Скільки вони не намагаються там наступати, нічого не виходить. Але зупиняти їх там непросто. Наші мужні бійці щодня у важких боях та суцільних обстрілах боронять там Україну, - зазначає заступниця глави Міноборони.

У той же час українські військові успішно просуваються на південному фланзі в районі Бахмута.

Ворожі війська безуспішні робили спроби відновити втрачене положення на околицях Кліщіївки. Важкі бої тривають, - підкреслила Маляр.

Попри надважкі бойові умови та супротив ворога, українські війська мають частковий успіх у напрямку Урожайного, південніше та південно-східніше Старомайорського.

Що відбувається на східному фронті 

Як повідомив речник Східного угруповання Сил оборони Сергій Череватий, в районі Куп'янська залишається складна ситуація. Однак українські військові тримають її під контролем завдяки вдалим діям розвідки та артилерійських підрозділів.

Череватий підкреслив, що наразі російські військові злочинці намагаються перехопити ініціативу на цьому напрямку.

За його словами, командувач Східного угруповання Олександр Сирський побував там і розпорядився щодо підсилення вогневого впливу на противника та ухвалив рішення, які суттєво допоможуть проводити оборонні процеси.

У ворога свербіж до різних дат, до різних знакових подій. Куп'янськ для них одна з точок приниження в цій війні. Генерал Сирський минулого року був головним диригентом цього приниження і зараз він разом з потужним колективом командирів і військовослужбовців зробить все, щоб у ворога нічого там не вийшло, - пояснив речник ОК "Схід".

Череватий зазначив, що в районі Куп'янська та Лимана армія РФ активно використовує штурмові підрозділи  "Шторм Z", сподіваючись на успіх  "м’ясних штурмів".

За його словами, окупанти вже робили такі спроби атак, але не мали жодного успіху, бо там стоять загартовані в боях українські бригади, яких злякати "якимись абревіатурами чи псевдоноухау" не можливо.

Ворог зазнає потужних втрат. За цю добу знищено, зокрема, три ворожих танки Т-72 базових, дві гаубиці Д-20, два міномети, БПЛА "Орлан - 10", 7 вантажівок зі зброєю, три польових склади з боєприпасами, а також три ворожі бліндажі знесено нашою артилерією, - наголосив Череватий.

Він зазначає, що зараз вивчається питання чи на Бахмутському напрямку ворог застосовує комплекси "Вихрь".

При цьому додав, що на кожен вид зброї є протидія. Нагадав, що раніше багато проблем було із "Ланцетами", а сьогодні знайдена їм протидія. Череватий повідомив, що за цю добу на даному напрямку два ворожі "Ланцета" було знищено.

Спікер розповів, що найпотужніше ворог використовує артилерію - щодоби ворог загалом на Східному напрямку здійснює більше 1000 обстрілів, зокрема, за цю добу тільки на Бахмутському напрямку було 580 обстрілів всіма типами озброєння.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?