ЗСУ контратакують в районі Кремінної та на півдні — аналітики ISW
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ контратакують в районі Кремінної та на півдні — аналітики ISW

ЗСУ контратакують в районі Кремінної та на півдні — аналітики ISW
Джерело:  online.ua

За інформацією аналітиків з Інституту вивчення війни (ISW), злочинна армія РФ посилює власну оборону на півдні України у Запорізькій області і намагається відбити атаки українських військових на захід від Кремінної та Сватового на Луганщині.

Джерело: звіт ISW

Що відомо про ситуацію на сході України 

Зазначається, що окупанти намагаються зміцнити оборонні рубежі на кордоні у Білгородській області.

За інформацією Генштабу ЗСУ, російська армія перекинула у прикордонні райони інженерне обладнання та встановлює протитанкові міни у населених пунктах Новобудівка та Горківське, приблизно за 47 км на північний захід від Харкова.

Злочинна російська армія також продовжує спроби наступів по лінії Куп'янськ – Сватове – Кремінна.

Зокрема, росіяни вже заявили про відбиття наступу трьох українських ДРГ у районі Новоселівського (приблизно 14 км на північний захід від Сватового) та Тимківки (близько 20 км на схід від Куп'янська).

За інформацією одного російського воєнного блогера, ЗСУ також відбили всі спроби атак окупантів в районі Ямполівки, Невського та Макіївки.

За твердженнями російської сторони, українські військові також ведуть бої за контроль над висотами у районі Кремінського лісу.

Окрім цього ЗСУ завдали ударів по ворожих складах із боєприпасами у Кадіївці.

У той же час окупанти продовжують спроби атак в районі Бахмуту, Часового Яру (10 км на захід) та інших населених пунктів.

Відповідно до кадрів із геолокацією станом на 1 березня, російські війська продовжують просуватись у напрямку південних околиць Бахмута.

За твердженнями російської сторони, бойовики ПВК "Вагнера" просунулися в межах Бахмута в районі м'ясокомбінату та до берега річки Бахмутівки, що протікає через східний Бахмут.

Окрім цього російські військові також заявили, що ведуть атаки на позиції ЗСУ  вздовж траси Т0504 Костянтинівка-Часів Яр-Бахмут у районі Івановського і що українські війська відходять із Часового Яру.

Українські офіційні особи продовжують наголошувати, що ЗСУ мають можливість провести контрольований вивід військ з Бахмута, якщо вони вважатимуть це за доцільне.

Російські джерела стверджують, що окупанти ведуть бої біля Новобахмутівки (12 км на північ від Авдіївки) та намагаються прорвати українську оборону в Авдіївці.

Що відбувається на півдні України

На півдні України російська злочинна армія продовжує тримати оборону та створити умови для майбутнього наступу.

Зокрема, окупанти риють траншеї та встановлюють бетонні укріплення на окупованих територіях Запорізької області.

Що відомо про поточні та загальні втрати армії РФ 

За інформацією Генштабу ЗСУ, тільки протягом минулої доби українські військові ліквідували ще 715 кремлівських загарбників.

Загальні втрати армії РФ від початку війни вже досягли:

особового складу ‒ близько 150 тис 605 (+715) осіб ліквідовано,

танків ‒ 3 тис 397 (+2) од,

бойових броньованих машин ‒ 6 тис 658 (+20) од,

артилерійських систем – 2 тис 398 (+5) од,

РСЗВ – 480 (+1) од,

засоби ППО ‒ 247 (+0) од,

літаків – 300 (+0) од,

гелікоптерів – 288 (+0) од,

БПЛА оперативно-тактичного рівня – 2 тис 58 (+3),

крилаті ракети ‒ 873 (+0),

кораблі /катери ‒ 18 (+0) од,

автомобільної техніки та автоцистерн – 5 тис 264 (+7) од,

спеціальна техніка ‒ 230 (+0).

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?