ЗСУ майже переломили хід війни проти армії РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ майже переломили хід війни проти армії РФ

ЗСУ майже переломили хід війни проти армії РФ
Джерело:  online.ua

Екс-голова зовнішньої розвідки України, генерал Микола Маломуж зазначив, що вже помітні перші ознаки перелому ситуації на користь ЗСУ у війні проти кремлівської окупаційної армії.

Джерело: Телепроект"Freedom"

ЗСУ близькі до перелому ситуації у війні проти кремлівських окупантів 

Зокрема, Маломуж наголосив, що ЗСУ вже дали чітко зрозуміти кремлівським агресорам, що в них не буде можливості для подальшого проведення наступальних дій.

Росіяни не можуть просуватися не на східному, не на південному напрямку. Окремі ділянки (пів-кілометра - кілометр) вони ще просуваються, далі перспектив немає, - підкреслив Маломуж.

За його словами, ресурси армії РФ майже витрачені і вирішити проблеми не допоможе навіть загальна мобілізація в РФ.

Всі ці батальйони, які вони намагаються створити на базі кожної губернії, також вийшли неефективні, - зазначив Маломуж.

Генерал підкреслив, що військові РФ не мають мотивації для продовження війни, а ресурси ракет стрімко закінчуються.

 У свою чергу українська оборона за час повномасштабної війни якісно піднялася і сьогодні являє собою потужну мільйонну силу.

Третій фактор, дуже важливий - це те, що ми подужали новітню техніку і озброєння, вона надходить щодня. Це вже нова якість, - зазначив Маломуж.

Генерал додав, що наразі важливо спланувати комплексну наступальну операцію зі звільнення захоплених росіянами українських територій. Успіх у контрнаступі на одному напрямку створить умови для загального перелому у війні, переконаний генерал.

Зі свого боку керівник Луганської ОВА Сергій Гайдай зазначив, що в окупантів проблеми із проведенням мобілізації на захоплених територіях регіону, адже місцеві жителі не хочуть воювати на боці загарбників.

Росія була вимушена посилити діяльність ФСБ на окупованих територіях. У лікарнях області багато поранених.  підтримка Заходу скоротила різницю в артилерійській перевазі росіян – лінія фронту майже завмерла, ворог не має значних перемог майже два місяці, - підкреслив Гайдай.

За минулу ніч росіяни здійснили чотири обстріли зі ствольної артилерії, вісім разів застосовували реактивні системи залпового вогню, ще вісім – міномети.

Протягом 25 серпня біля чотирьох населених пунктів росіяни завдали авіаударів.

Але захисники неодноразово відбивали атаки ворога з чотирьох напрямків, підсумував Гайдай.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?