ЗСУ можуть прискорити просування у бік Токмака — розвідка Естонії
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ можуть прискорити просування у бік Токмака — розвідка Естонії

ЗСУ можуть прискорити просування у бік Токмака — розвідка Естонії
Джерело:  online.ua

За інформацією представників розвідки Міноборони Естонії, українські військові продовжують систематично знищувати позиції підрозділів злочинної армії РФ в районі Оріхова на Запоріжжі і можуть прискорити рух у напрямку окупованого Токмака.

Джерело:  ERR

Що відомо про подальші перспективи контрнаступу ЗСУ у Запорізькій області 

Збройні сили України зайняли кілька важливих висот поруч із Новопрокопівкою, що створює передумови для подальшого прориву і розвитку успіху, зокрема механізованими частинами, - йдеться у повідомленні представників естонської розвідки.

За інформацією розвідників Міноборони Естонії, підрозділи злочинної армії РФ, що були перекинуті протягом кількох минулих тижнів , наприклад, частини 76-ї гвардійської десантно-штурмової дивізії, вже почали виснажуватись.

Внаслідок некомпетентних рішень російського командування, підрозділи зазнали великих втрат біля села Вербове.

Також розвідка вважає, що ЗСУ можуть прискорити просування в бік Токмака, втім очікувати стрімких проривів, найімовірніше, не варто.

Що відомо про ситуацію на інших ділянках фронту  

Обстановка на інших ділянках фронту майже не змінювалася. ЗСУ продовжили чинити тиск у напрямку на Бахмут, але домоглися лише мінімальних успіхів. Основні бої, як і раніше, тривають за Кліщіївку, - зазначають в естонській розвідці.

Як і раніше, збройні сили Російської Федерації атакували на лінії Куп'янськ - Сватове - Кремінна, а також били в бік Лиману.

Розвідка вважає, що мета залишається незмінною: створити оперативну дилему для українського командування, скувати й утримати підрозділи ЗСУ від участі в наступі на півдні.

Росія перекинула на фронт підрозділи нещодавно сформованої 25-ї загальновійськової армії. Ці частини укомплектовані мобілізованими і новоспеченими контрактниками, раніше вони проходили підготовку в Центральному військовому окрузі.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?