ЗСУ наближається до 2-ї лінії оборони РФ на Запоріжжі — ISW
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ наближається до 2-ї лінії оборони РФ на Запоріжжі — ISW

ЗСУ наближається до 2-ї лінії оборони РФ на Запоріжжі — ISW
Джерело:  online.ua

Українські військові активно просуваються у районі Роботиного Запорізької області. ЗСУ наближаються до другої лінії оборони росіян, яка може бути відносно слабкою за першу.

Джерело: ISW

Збройні сили наближаються до 2-ї лінії оборони РФ

Експерти не помітили прибуття будь-яких нових російських з'єднань чи частин у західну Запорізьку область, за винятком бічного перекидання ворожих частин 7-ї дивізії ВДВ та прибуття елементів батальйону "Ахмат-Південь" у серпні.

Відсутність помітних російських з'єднань і частин на другорядних рубежах оборони на заході Запорізької області може свідчити про те, що ці позиції можуть зайняти елементи частин і з'єднань, які вже брали участь у бойових діях, — повідомляє ISW.

Звіти з російських джерел щодо контратак в районі Роботиного свідчать, що бригади спецзагону противника, зокрема 22-а та 45-а, взяли позиції позаду першої лінії оборони та, можливо, навіть за другою лінією. Дані підрозділи зазнали критики у звіті через їхню відповідальність за стримання значних наступів української армії у цьому районі. Імовірно, через це вони можуть зазнавати певних негативних змін у своєму статусі, відзначено у відомостях.

Вірогідна нестача російських оперативних резервів, а також обмежені горизонтальні перекидання в західну Запорізьку область і окремі незадіяні підрозділи, що спостерігаються, на другій лінії оборони дозволяють припустити, що друга лінія російської оборони може бути значно менш захищена, — розповіли аналітики.

Контрнаступ в районі Роботиного (фото — understandingwar.org)

Однак існує обмежена інформація про російські військові формування та підрозділи, що знаходяться на другорядних лініях оборони. Експерти відзначають, що ця інформація має низький рівень вірогідності.

Експертні висновки щодо наближення ЗСУ на Запорізькому напрямку

  • ЗСУ станом на 22 серпня продовжували наступати в районі Роботиного та навколо нього на заході Запорізької області на тлі ознак того, що російські війська, ймовірно, мають обмежену присутність у населеному пункті.

  • Російські сили, зважаючи на все, концентрують свої обмежені наявні підкріплення з інших частин театру військових дій на Оріхівському напрямку в західній Запорізькій області.

  • Наступальні операції ЗСУ на інших ділянках фронту залишаються важливими, оскільки вони можуть закріпити російські підрозділи на місці та запобігти подальшому боковому підкріпленню. Таким чином, критика зусиль України, що продовжуються, в інших секторах і заклики зосередити всі наявні резерви на одній осі — проблематичні.

  • Російські сили, схоже, стурбовані нещодавнім просуванням ЗСУ у прикордонному районі Донецької та Запорізької області та у західній частині Запорізької області.

  • ЗСУ 22 серпня провели наступальні операції як мінімум на двох ділянках фронту та просунулися в районі Бахмута та на заході Запорізької області.

Попередньо, Ганна Маляр оголосила, що українські захисники вступили до села Роботине, розташованого в Запорізькій області, та успішно провели евакуацію мирних мешканців. За її звітом, військові виконують заплановану бойову діяльність та здійснюють відбиття ворожих сил.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?