ЗСУ намагаються змусити армію РФ відступити від Дніпра — Гуменюк
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ намагаються змусити армію РФ відступити від Дніпра — Гуменюк

ЗСУ намагаються змусити армію РФ відступити від Дніпра — Гуменюк
Джерело:  online.ua

За словами керівниці Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталії Гуменюк, українські військові наразі намагаються змусити злочинну армію РФ відступити з берегів Дніпра на окупованих територіях Херсонської області.

Джерело: Всеукраїнський телемарафон

Що відомо про успіхи українських військових на півдні 

Гуменюк зазначила, що українські військові розраховують на отримання далекобійної зброї від західних партнерів, оскільки це буде найбільш результативний вплив на позиції окупантів.

Розуміємо, що лінія фронту проходить по Дніпру. І має відстань від армії РФ безпосередньо в районі кілометра на деяких ділянках, тому й обстріли досить щільні, близькі та можливі. Ми працюємо над тим, щоб знищувати їх запаси, зосередження техніки, щоб їм просто не було чого застосовувати, чим обстрілювати, і щоб відсунути їх, і- підкреслила керівниця прес-служби ОК "Південь".

За її словами, наразі окупаційна російська армія на лівому березі Дніпра не має ані хвилини спокою. Тому змушені постійно маневрувати, шукаючі безпечні місця. При цьому морально-психологічний стан кремлівських загарбників сильно похитнувся.

Те, що у них речі зібрані і вже складені, ми вже говоримо відверто і спостерігаємо точно. У них дуже багато тих, хто тікає з позицій, вони самі вишукують своїх втікачів і тому посилюють поліцейські методи серед населення. Дезертирів свого війська вони шукають по житлових будинках та посадках, - підкреслила Гуменюк.

Вона зазначила, що росіяни посилють оборону на території анексованого Криму, облаштовуючі нові інженерні та оборонні споруди.

За її словами, окупанти намагаються розподілитися та заглибитися, тобто відійти від лінії води лівого берега. Сам лівий берег вони щільно мінують.

Ми результативно працюємо по їхніх спостережних постах, які вони залишають безпосередньо на березі, щоб бачити, що готують сили оборони. Минулої ночі ми відпрацювали результативно по блокпостах в районі Нової Каховки, там же накрили бліндаж з особовим складом і спостережний пост неподалік. А ще нищили близько 50 окупантів, 30 з них 200-ті, а 23 поранені, - підкреслила Гуменюк.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?