ЗСУ нанесли удари по Антонівському мосту в Херсоні
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ нанесли удари по Антонівському мосту в Херсоні

ЗСУ нанесли удари по Антонівському мосту в Херсоні
Джерело:  online.ua

За інформацією військового журналіста Андрія Цаплієнка, ЗСУ нанесли кілька потужних ударів по Антонівському мосту, який з'єднує Херсон з лівим берегом Дніпра.

Джерело: Telegram-канал Андрія Цаплієнка

Що відбувається в Херсоні та області 

Користувачі місцевих пабліків також повідомляють про влучання в районі моста та детонацією боєприпасів.

Очевидці опублікували фото і відео влучання українських ракет. Біля Антонівського мосту в результаті атаки ЗСУ сталася пожежа, в небо піднявся великий стовп диму.

У росЗМІ теж з'явилася інформація про атаку українських захисників. Російські окупанти стверджують, що ЗСУ завдали ракетних ударів з РСЗВ HIMARS.

Пропагандисти спочатку писали, що системи ППО збили всі ракети, пізніше підтвердили приліт однієї ракети, а п'ять ракет протиповітряна оборона РФ нібито знищила.

При цьому росЗМІ стверджують, що сам міст не постраждав.

У соцмережах з'явилися кадри реального стану моста після ударів ВСУ.

При цьому заступник голови Міноборони України Володимир Гаврилов заявив, що РФ має повернути Україні анексований Крим, якщо хоче зберегти власний флот.

У нас є постійна загроза з боку російського Чорноморського флоту. З огляду на нові технології та можливості, які ми отримуємо, ми повинні протистояти цій загрозі. Ми почали з операції на острові Зміїному. Ми отримуємо протикорабельні засоби, і рано чи пізно ми націлимося на флот. Це неминуче, тому що ми повинні гарантувати безпеку нашому народу, - зазначив Гаврилов.

За його словами, українські військові будуть атакувати російські військові кораблі у будь-якому регіоні Чорного моря.

Зазначається, що Україна планує звільнити Крим і вже веде переговори із Заходом з питання використання західної зброї для ураження окупаційних військ на анексованому півострові.

Рано чи пізно у нас буде достатньо ресурсів, щоб атакувати Росію в Чорному морі і Криму. Крим - це українська територія, тому будь-яка ціль там законна для нас, - наголосив заступник міністра оборони.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?