ЗСУ нарешті отримали на озброєння ракетні комплекси "Нептун"
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ нарешті отримали на озброєння ракетні комплекси "Нептун"

ЗСУ нарешті отримали на озброєння ракетні комплекси "Нептун"
Джерело:  online.ua

У понеділок, 15 березня, крилаті ракети "Нептун" нарешті надійшли на озброєння ЗСУ. Це стало можливим після фінальних випробувань вітчизняного ракетного комплексу, на яких він продемонстрував, що здатний потужно вражати наземні і морські цілі на відстані до 300 км. Глава Міноборони Андрій Таран зазначив, що комплекси, виготовлені в рамках державного контракту між Міністерством оборони України та Державним підприємством "Державне Київське конструкторське бюро" Луч ". Він впевнений, что ці ракети значно посилять оборонні здатності ЗСУ в Азово-Чорноморському регіоні. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Міноборони України.

"Завдяки спільній роботі оборонного відомства і вітчизняних підприємств вдалося виготовити озброєння нового покоління, збільшити стримуючий потенціал і підвищить вплив України на море. Наше домашнє завдання - замкнути" Нептун ", ракетні і патрульні катери, корвети в єдину систему оборони, яка зможе дати відсіч противнику з моря ", - прокоментував Таран передачу ракет на озброєння ЗСУ.

Як відомо, комплекс крилатих ракет "Нептун" створили конструктори Державного Київського конструкторського бюро "Луч". Крилата ракета здатна вражати наземні і морські цілі, а головне її призначення знищення кораблів противника. Дальність її польоту складає до 300 км зі швидкістю близько 1000 км / год. Маса ракети - 870 кг, маса бойової частини -150 кг. Як стверджують розробники, однією крилатої ракети "Нептун" цілком достатньо для потоплення корабля тоннажем до 5 тисяч тонн.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що українські крилаті ракети "Нептун" налякали Росію в Чорному морі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?