ЗСУ підготували "Смерчі" до можливого нападу з боку Криму
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ підготували "Смерчі" до можливого нападу з боку Криму

ЗСУ підготували "Смерчі" до можливого нападу з боку Криму
Джерело:  online.ua

Українська влада, військові експерти і міжнародні партнери нашої країни вважають небезпечними ризики можливого нападу Росії на Україну з боку окупованого Криму, але на даний час малоймовірними. Проте  українські військові регулярно проводять військові навчання, щоб бути готовими і адекватно реагувати на будь-які загрози. 24 березня, українські військові, які виконують бойові завдання на кордоні з тимчасово окупованих Кримом, провели навчання зі знищення умовного противника за допомогою реактивних систем залпового вогню "Смерч" і ЗРК "Оса-АКМ". Видовищне відео артилерійський навчань українських військових опублікувало командування обседіненних сил ЗС України, передає ONLINE.UA.

"За задумом комплексного навчання, чергові розрахунки протиповітряних сил виявили зліт з території противника безпілотних літальних апаратів і передали координати цілей на командний пункт угруповання військ. Для знищення противника були залучені визначені сили та засоби. Крім того, з метою придушення подальших спроб противника по веденню розвідки для знищення пунктів його дислокації, до навчань долучився підрозділ реактивних систем залпового вогню "Смерч", - прокоментував мету навчань командувач об'єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Він уточнив, що в ході навчання воїни-артилеристи відпрацювали десятки бойових вправ, вдосконалили взаємодію з підрозділами артилерійської розвідки, обладнали позиції для пускових установок, а також відпрацювали оператівну їх зміну. Після цього військовослужбовці зенітно-ракетного дивізіону провели моніторинг повітряної обстановки і здійснили розпізнавання повітряних об'єктів умовного противника.

"Визначивши координати і висоти, особовий склад розрахунків зенітно-ракетних комплексів "Оса-АКМ" здійснив знищення повітряних цілей. Крім того, зенітники організували оборону комплексів і маскування вогневих позицій", - розповів Наєв.

Це не перші військові навчання, які проводять ЗСУ на кордоні з Кримом, оскільки російський глава Володимир Путін продовжує стягувати на український півострів тисячі військових, сотні одиниць озброєння і військової техніки. Тільки в кінці лютого поточного року, за даними командування Об'єднаних сил ЗСУ, Путін перекинув до Криму 3 мобільних радіолокаційних станції дециметрового діапазону "Противник-Г" і 10 розвідувальних хімічних машин РХМ-6 на базі БТР-80. Крім того, нещодавно на озброєння Чорноморського флоту РФ прийняли новий патрульний корабель "Сергій Котов" і малий ракетний корабель "Грайворон". У ЗСУ звертають на те, що ці кораблі оснащені універсальним корабельним комплексом "Калібр-НК".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Генштабі ЗСУ розповіли про план силового втручання в окупований Крим.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?