ЗСУ підготувалися до можливого повітряного нападу з боку Криму
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ підготувалися до можливого повітряного нападу з боку Криму

ЗСУ підготувалися до можливого повітряного нападу з боку Криму
Джерело:  online.ua

Українська влада, військові експерти і міжнародні партнери нашої країни адекватно оцінюють ризики можливого нападу Росії на Україну з боку окупованого Криму. Тому українські військові регулярно проводять військові навчання, щоб бути готовими адекватно реагувати на можливу загрозу. У районі відповідальності угруповання військ, яка несе бойову службу на півдні України, зокрема, перевірили готовність сил своєчасно реагувати на повітряний напад. Навчання пройшли на Херсонщині за дорученням командувача об'єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенанта Сергія Наєва. Як проходила перевірка військ ППО прес-служба командування об'єднаних сил ЗСУ показала на відео, передає ONLINE.UA.

В рамках підготовки до можливого повітряного нападу українські військові оперативно розгорнули командний пункт зенітного ракетного дивізіону на позиції бойового призначення. Відзначається, що особовий склад зенітного ракетного дивізіону здійснив марш за певним маршруту, після чого приступив до розгортання і підготовки пункту управління до виконання бойового завдання.

"Разом військовослужбовці виконали завдання по входженню в зв'язок з зенітними ракетними батареями і пунктами управління, топографічної прив'язки і орієнтування на місцевості, а також предбоевом контролі функціонування. Радіолокаційна станція здійснювала розвідку повітряного простору і видавала радіолокаційну інформацію про повітряну обстановку на виносний індикатор кругового огляду командного пункту з використанням спеціального програмного забезпечення "Віраж - Планшет". Командир зенітного ракетного дивізіону, проаналізувавши отриману інформацію, прийняв рішення на знищення умовного противника і здійснив розподіл повітряних цілей між підрозділами, які були розгорнуті на стартових позиціях. Після цього, командир підрозділу здійснив виявлення, постановки на супровід і знищення певних повітряних цілей. Успішно виконавши бойове завдання, рухомий командний пункт і стартові батареї, перемістилися на запасні бойові і стартові позиції ", - підвів підсумок і навчань Наєв.

Важливо відзначити, що військові експерти вважають, що ризик нападу РФ з Криму насправді існує, але зараз він мінімальний. Однак, вони закликають українські війська в будь-якому випадку підготуватися захищати території України на півдні. Служба зовнішньої розвідки України також не виключає напад Росії з Криму, але все ж там переконані, що Путін навряд чи зважитися наступати на Україну з Криму.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що влада Європейського Союзу не приховує той факт, що стурбована розміщенням в анексованому Криму ракет і літаків, здатних нести ядерні боєприпаси. Крім того, Євросоюз обурений тим, що команда російського президента Володимира Путіна на півострові захоплює колишні об'єкти зберігання ядерної зброї. Це зазначається в заяві ЄС щодо агресії Росії проти України і окупації Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?