ЗСУ поки не мають парітету за озброєннями з армією РФ — Маляр
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ поки не мають парітету за озброєннями з армією РФ — Маляр

ЗСУ поки не мають парітету за озброєннями з армією РФ — Маляр
Джерело:  online.ua

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр зазначила, що ЗСУ поки не можуть досягти парітету в озброєнні із злочинною армією РФ.

Джерело: "Голос Америки"

Чому ЗСУ не можуть зрівнятись з армією РФ за кількістю озброєння  

Маляр зазначила, що Росія майже 30 років готувалась до злочинної війни проти України, у свою чергу Україна проводила розброєння та чітко виконувала міжнародні домовленності.

Росіяни готувалися до цього 30 років. Ми роззброювалися - виконували свої міжнародні зобов'язання. Вони - озброювалися. Тому вийти з ними на паритет з озброєння вкрай складно. Ми поки що не виходимо на цей паритет, - підкреслила заступниця міністра оборони.

За її словами, наразі українські військові вимушені одночасно проводити контрнаступ і тримати оборону.

Маляр зазначила, що у відповідь на успішне просування українських військових в районі Бахмуту на Донеччині російські військові злочинці посилили обстріли з артилерії та мінометів. Це частково заважає просуватися ЗСУ.

Водночас вона підкреслила, попри таку динаміку, за підсумками минулого тижня армія України просунулася вперед мінімум на 6,5 км. Вдалося звільнити від загарбників понад 90 кв. км територій.

В Міноборони підкреслили, що основні потреби у зброї - це засоби ППО, далекобійна зброя, боєприпаси, а найважливіше, бойова авіація.

Війна в Україні стрімко скорочує запаси зброї по всьому світу  

За словами представника глави Міноборони Великої Британії у парламенті Джеймса Хіпі, через розв'язану Кремлем злочинну війну проти України у всьому світі стрімко скорочуються запаси зброї.

Так, під час його виступу в парламенті депутати поцікавилися у Хіпі, "чи абсолютно він упевнений", що у Великобританії є кошти для забезпечення України зброєю.

У однієї тільки Великобританії - ні. Я не думаю, що це когось здивує, але я думаю, що колективно у всієї спільноти донорів - є, - пояснив Хіпі.

Хіпі зазначив, що після 18 місяців "подорожей світом" і скупки зброї для потреб України він і його колеги по всьому світу "зменшили свої запаси".

Це хороший час, щоб зайнятися оборонною промисловістю, і британські оборонні компанії чітко реагують на цей сигнал попиту, як і слід було очікувати, - зазначив Хіпі.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?