ЗСУ покращили тактичне становище в районі Бахмута
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ покращили тактичне становище в районі Бахмута

Військові ЗСУ
Джерело:  ISW

ЗСУ мають тактичні успіхи в районі Андріївки на південь від окупованого злочинною армією РФ Бахмута на Донеччині. 

Що відомо про ситуацію в районі Бахмута

За інформацією керівника пресцентру Сил оборони східного напрямку Іллі Євлаша, українські військові продовжують наступальні дії на південному фланзі в районі Бахмута і ведуть важкі бої поблизу залізничного вузла, уздовж якого проходить лінія оборони злочинної армії РФ.

Євлаш підкреслив, що українським військовим вдалось зайняти більш вигідні позиції в районі Андріївки.

Аналітики з Інституту вивчення війни (ISW), підкреслюють, що наразі військові злочинці армії РФ за будь-яку ціну намагаються утримати оборону уздовж залізничної колії на південь від Бахмута.

За твердженням одного з російських воєнкорів, українські військові продовжують спроби просунутись в районі Андріївки, на схід від залізничної лінії, за 10 км від Бахмута.

У Росії заявляють, що чеченський загін спецназу "Ахмат" і 1-й батальйон 4-ї ОМСБр відбили українську атаку поблизу Кліщіївки, за 7 км на південний схід від Бахмута.

При цьому в Міноборони країни-агресорки також заявили, що нібито відбили атаки українських військових поблизу Кліщіївки.

У той же час військові злочинці армії РФ також продовжували безуспішні контратаки в районі Бахмута, намагаючись повернути втрачені позиції поблизу Андріївки.

Аналітики ISW також вказують, що протягом 2 жовтня армія РФ продовжувала просування у напрямку Авдіївки та в районі Донецька і мала обмежені успіхи.

Російські воєнкори заявляють, що окупанти протягом 1-2 жовтня захопили кілька українських позицій поблизу Сіверного, за 6 км на захід від Авдіївки, Кераміки, за 14 км на північний захід від Авдіївки, і Степового, за 8 км на північний захід від Авдіївки.

У Генштабі ЗСУ заявляють, що українські військові відбили атаки підрозділів армії РФ на схід від Степового та поблизу Авдіївки, Кераміки, Первомайського, за 11 км на південний захід від Авдіївки, Мар’їнки, на західній околиці міста Донецьк і Новомихайлівки, за 36 км на південний захід від Авдіївки.

Російський військовий блогер стверджував, що українські сили контратакували проти російських сил у напрямку населених пунктів під Авдіївкою.

Що відомо про загальні та поточні втрати армії РФ

За інформацією Генштабу ЗСУ, тільки протягом минулої доби українські військові ліквідували ще 360 загарбників кремлівської злочинної армії.

Загальні втрати армії від початку війни складають:

  • особового складу - близько 279 тис 440 (+360) осіб ліквідовано;

  • танків - 4 тис 732 (+15) од.;

  • бойових броньованих машин – 9 тис 8 (+8) од.;

  • артилерійських систем – 6 тис 565 (+40) од.;

  • РСЗВ - 801 од.;

  • засоби ППО - 540 од.;

  • літаків - 315 од.;

  • вертольотів - 316 од.;

  • БПЛА оперативно-тактичного рівня - 5 тис 80 (+20) од.;

  • крилаті ракети - 1 тис 529 од.;

  • кораблі/катери - 20 од.;

  • підводні човни - 1 од.;

  • автомобільної техніки та автоцистерн - 8 тис 932 (+23) од.;

  • спеціальна техніка - 943 (+5) од.

У зв'язку з постійним надходженням уточнених розвідувальних даних за минулий період, виникла потреба коригування деяких позицій загальних втрат противника, - наголошують представники Генштабу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?