ЗСУ продовжують контрнаступ на трьох напрямках — Генштаб
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ продовжують контрнаступ на трьох напрямках — Генштаб

ЗСУ продовжують контрнаступ на трьох напрямках — Генштаб
Джерело:  online.ua

За інформацією речника Генштабу ЗСУ Андрія Ковальова, наразі українські військові продовжують контрнаступ у напрямку Бердянська і Мелітополя та в районі Бахмуту.

Джерело: Всеукраїнський телемарафон

Що відомо про успіхи ЗСУ у контрнаступі 

Закріплюються на досягнутих рубежах, завдають вогневого ураження артилерією по виявлених цілях противника. Здійснюють заходи контрбатарейної боротьби, - зазначив Ковальов.

Він підкреслив, що українські військові просуваються на південь від Бахмута і закріплюються на зайнятих рубежах.

Між тим злочинна армія РФ безуспішно намагалась атакувати в районах Авдїівки та Мар'їнки і на південний схід від Малой Токмачки та на північ від Роботиного.

Ворог зазнає значних втрат в особовому складі, озброєнні та техніці. Здійснює переміщення підрозділів та військ, активно застосовує резерви, - повідомив речник Генштабу.

У той же час ЗСУ продовжують відбивати численні спроби атак армії РФ в районі Куп'янська та Лимана.

Противник здійснив безуспішні наступальні дії в районах Андріївки, Курдюмівки та Дружби. Тут тривають важкі бої, - підкреслив Ковальов.

Що відомо про ситуацію на фронтах 

За інформацією із посиланням на геолокаційні дані та інтерактивну карту DeepState, важкі бої точаться в районі Сватового на Луганщині.

Українським військовим вдалось відкинути підрозділи армії РФ від Новоєгорівки, однак окупанти захопили Новоселівське.

Інтенсивні бої продовжуються на території Серебрянського лісу , а також біля Вільшани та Новоєгорівки.

За словами українських військових, в районі Куп'янська військові злочинці армії РФ задіяли резерви та велику кількість штурмових підрозділів, які атакують, переміщуючись полями та лісосмугами під прикриттям високої трави.

З нашого боку чисельність о/с не дозволяє надійно закрити кожен метр, тож тактика противника іноді дає йому охоплювати та обходити наші спостережні пункти та позиції відділень. Взводних/ротних опорних пунктів ми фактично не маємо. Проте його сили досить швидко виснажуються, мінімум три штурмових роти лежить, наприклад, в лісосмузі довжиною в кілометри півтора, - пояснює військовий.

В районі Бахмуту тривають важкі бої поблизу Курдюмівки та Кліщіївки.

В районі Авдіївки українські військові відбили спроби атак армії РФ з напрямку Крутої Балки.

У напрямку Бердянська у Запорізькій області йдуть запеклі бої поблизу Приютного та Урожайного.

На Запорізькому відрізку точаться бої біля Роботиного та Вербове. Зміни лінії бойового зіткнення тут мають умовний характер, і в районі "ситуація дуже динамічна.

У звіті аналітиків DeepState у Telegram зауважується, що незважаючи на затишшя на інформаційному фронті - "на багатьох ділянках фронту дуже важко".

Ймовірно, зараз для Сил Оборони триває один з найважчих періодів в повномасштабній війні. Триває важка боротьба за виснаження суперника, - зазначається у звіті.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?