ЗСУ прорвали оборону росіян у Вербовому — Тарнавський
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ прорвали оборону росіян у Вербовому — Тарнавський

ЗСУ прорвали оборону росіян у Вербовому — Тарнавський
Джерело:  online.ua

Командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський повідомив західним ЗМІ, що українські воїни прорвали оборону у Вербовому Запорізької області. За його слова, ЗСУ просуваються далі.

Джерело:  CNN

ЗСУ провали оборону у Вербовому

Генерал, який керує контрнаступом українських військ на південному фронті, заявив, що війська прорвали оборону у Вербовому - і прогнозує ще більший прорив у майбутньому.

На лівому фланзі [під Вербовим] у нас прорив, і ми продовжуємо просуватися далі.Не так швидко, як очікувалося, не так, як у фільмах про Другу світову...Головне – не втратити цю ініціативу (яка у нас є). І, ну, не втратити це на практиці, діями,  – повідомив генерал.

До слова, ЗМІ пише, що росіяни звітують про іншу ситуацію в цьому місці. Проте аналіз відео з відкритих джерел журналістами свідчить, що деякі українські підрозділи "перетнули важливий рубіж російської оборони" біля села Вербове.

Яка ситуація на південному напрямку

На думку Тарнавського, великий прорив у контрнаступі може статися після того, як українські захисники звільнять Токмак Запорізької області. Це місто є стратегічним центром Росії. Як зазначає CNN, зараз Сили оборони України перебувають приблизно за 20 кілометрів від Токмака.

За інформацією представників Центру національного спротиву, злочинна армія РФ перекидає додаткові сили до міста Токмак у Запорізькій області на тлі успішного просування українських військових.

Наразі фіксується збільшення кількості особового складу окупантів та ворожої військової техніки у місті та прилеглих районах.

Окупанти бачать, як Сили Оборони просуваються вперед і нервово намагаються підготувати свої тили до активних боїв, — йдеться у повідомленні ЦНС.

Окрім цього в місті з‘являється все більше протитанкових їжаків, блокпостів та оборонних споруд.

Наразі бійці ЗСУ роблять все можливе, щоб розширити плацдарм в районі селища Роботине Запорізької області з метою подальшого просування на південь.

За словами військових аналітиків, солдати РФ, цілком ймовірно, посилили свою оборону за межами Роботиного додатковими військами.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?