ЗСУ прорвали передній край російської оборони на Запоріжжі — розвідка Естонії
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ прорвали передній край російської оборони на Запоріжжі — розвідка Естонії

ЗСУ прорвали передній край російської оборони на Запоріжжі — розвідка Естонії
Джерело:  online.ua

За даними розвідувального центру сил оборони Естонії, Збройним силам України вдалося вчинити наступ та прорвати передній край оборони окупаційних військ Російської Федерації у Запорізькій області.

Джерело: ERR

ЗСУ прорвали передній край російської оборони на Запоріжжі

За даними естонської розвідки, тепер бої тривають в околицях сіл Новопрокопівка і Вербове. Російські окупанти перекинули на цей напрямок підкріплення з інших ділянок фронту і реорганізували оборону.

Водночас досить малоймовірно, що українці зможуть незабаром домогтися оперативного успіху, наприклад, повністю перерізати сухопутний коридор до Криму, додали у відомстві.

Як зазначають естонські розвідники, обстановка на інших ділянках фронту залишалася незмінною. ЗС РФ не знизили тиску на лінії Куп'янськ – Сватове – Кремінна, продовжуючи атакувати в напрямку на Куп'янськ і Лиман.

Українські війська продовжили атакувати в районі Бахмута, успіхи мінімальні. Основні зусилля ЗСУ націлені на звільнення Кліщіївки, зазначають в естонській розвідці.

Що відомо про ситуацію на східному фронті  

Маляр зазначила, що наразі саме на досягненні прориву в районі Куп’янська та Лимана зосереджують ключову увагу військові злочинці армії РФ.

Саме там ворог намагається відволікати сили і наші підрозділи. Вони для себе ухвалили рішення, що вони будуть всіма силами намагатися рухатися вперед саме по тих напрямках, — зазначає заступниця глави Міноборони.

Окрім цього Маляр зазначила, що бої тривають і в напрямку Кліщіївки, Курдюмівки та Андріївки.

За її словами, українські військові там "потрошку просуваються".

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?