ЗСУ провели контрнаступальну операцію на Запоріжжі – ISW
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ провели контрнаступальну операцію на Запоріжжі – ISW

ЗСУ провели контрнаступальну операцію на Запоріжжі – ISW
Джерело:  online.ua

На Запорізькому напрямку Збройні сили України провели контрнаступальну операцію.

Джерело: ISW

Контнаступальна операція на Запоріжжі

Російські джерела стверджували, що українські війська вели контрнаступальну операцію на заході Запорізької області, - йдеться в повідомленні.

22 березня російський "воєнкор" заявив, що українські війська контролюють близько половини Новоданилівки (53 км на південний схід від міста Запоріжжя) і що це селище раніше було неокупованою сірою зоною.

Інший військовий блогер 23 березня заявив, що українські війська вели контрнаступ у напрямку Роботине (66 км на південний схід від міста Запоріжжя).

При цьому окупанти регулярно обстрілювали Херсонську, Запорізьку, Дніпропетровську та Миколаївську області.

Фото: understandingwar.org

Яка ситуація у Запорізькій області 24 березня

На Запорізькому напрямку ситуація за останню добу не зазнала суттєвих змін. Противник основні зусилля зосереджує на утриманні зайнятих рубежів.

Протягом минулої доби ворог здійснив 131 обстріл позицій українських захисників застосовуючи при цьому танкове озброєння, реактивну та ствольну артилерію вздовж усієї лінії зіткнення.

За повідомленням ГУНП у Запорізькій області за минулу добу окупанти обстріляли цивільну інфраструктуру у районі населених пунктів Чарівне, Ольгівське, Малинівка, Гуляйполе, Малі Щербаки, Червоне, Кам'янське, Оріхів, Преображенка, Гуляйпільське, Новоданилівка, Мала Токмачка, Новоандріївка, Білогір'я, Полтавка, Темирівка, Червона Криница, Степове.

Надійшло 16 повідомлень про руйнування будинків (квартир) громадян та об’єктів інфраструктури в результаті обстрілів військовослужбовцями РФ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?