ЗСУ рознесли вщент заяви голови Харківської ОДА про катастрофу Ан-26
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ рознесли вщент заяви голови Харківської ОДА про катастрофу Ан-26

ЗСУ рознесли вщент заяви голови Харківської ОДА про катастрофу Ан-26
Джерело:  rbc.ua

Командування Повітряних сил України жорстко розкритикувало заяви очільника Харківської облдержадміністрації Олексія Кучера щодо авіакатастрофи Ан-26. Як відомо, нещодавно Кучер почав стверджувати, що літак розбився, бо співробітники аеродрому "зволікали" з дозволом на посадку авіасудна. Після цього речник командування Повітряних сил Юрій Ігнат назвав висловлювання чиновника про причини авіакатастрофи під Чугуєвим оцінними судженнями. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на  "РБК-Україна".

Очільник Харківської ОДА публічно заявив, що працівники аеродрому "зволікали" з дозволом на посадку літака.

"За різними джерелами, за моєю інформацією, з моменту, коли пілот запросив посадку, люди, які відповідають за цю посадку, відповіли тільки через хвилину", - почав стверджувати Олексій Кучера.

Окрім того, посдовець вимагав від слідства особливо звернути увагу на цей момент, однак у ЗСУ його заяви рознесли вщент.

"Це просто його оціночні судження, незрозуміло звідки він їх бере, адже він не є фахівцем у цьому питанні. Незрозуміло, чому він дає оцінку діям керівника польотів? Він взагалі був на аеродромі, він бачив, як там все робиться, як приймаються рішення?" - поцікавився Юрій Ігнат.

Не можна не згадати про те, що раніше представник слідства щодо авіакатастрофи під Чугуєвом Вадим Приймачов розповів, що затримка посадки літака, про яку говорив Кучер, справді була. Проте вона сталась не через те, що працівники аеродрому "зволікали", а тому що в цей момент сідав інший літак.

"У військовій авіації, на відміну від цивільної, немає регламентованого вирішення такої ситуації: хто повинен сідати першим", - пояснив Вадим Приймачов.

Як повідомляв ONLINE.UA, команда фахівців у середу, 30 вересня, завершила роботу над розшифруванням бортових самописців літака Ан-26, який розбився 25 вересня в Харківській області. Процес дешифрування спочатку супроводжувався певними проблемами - усі найважливіші подробиці можна знайти в нашому матеріалі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?