ЗСУ вдалось частково прорвати оборону армії РФ в районі Кремінної на Луганщині
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ вдалось частково прорвати оборону армії РФ в районі Кремінної на Луганщині

ЗСУ вдалось частково прорвати оборону армії РФ в районі Кремінної на Луганщині
Джерело:  online.ua

Аналітики з Інституту вивчення війни (ISW) зазначають, що українським військовим протягом доби вдалось досягти окремих проривів в результаті контрнаступу у напрямку Кремінної на Луганщині. 

Джерело:  ISW

Що відомо про успіхи контрнаступу ЗСУ на Луганщині 

Аналітики посилаються на інформацію від відомого російського блогера станом на 2 грудня. ЗСУ незначно просунулися в лісах на південь від Кремінної та досягли околиць Червонопопівки (приблизно 10 км на північний захід від Кремінної). Крім того, українські воїни посилили контрнаступ по всій лінії фронту та в районі траси Сватове-Кремінна.

У той же час військові окупаційної армії РФ продовжили мінімальне просування в районі Бахмута та вели наступальні дії в районі Авдіївки – Донецька. На захід від Сватового ЗСУ та загарбники минулої доби продовжили вести локальні бої.

За оцінкою аналітиків, російські війська все ще становлять загрозу українській енергетичній інфраструктурі, незважаючи на успіх української ППО.

Керівник Луганської ОВА Сергій Гайдай зазначив, що протягом доби авіація ЗСУ завдала 3 удари по позиціях ворожих систем ЗРК на Луганщині.

За даними ОВА, на Куп’янському та Лиманському напрямках росіяни здійснили обстріли з танків та всього спектру артилерії по районах Новоселівського, Стельмахівки, Макіївки і Площанки.

Окупанти також завдали авіаудар по Новоселівському.

Авіація Сил оборони протягом поточної доби завдала 17 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки і 3 удари по позиціях зенітних ракетних комплексів противника, - підкреслив Гайдай.

 Уточнюється, що тим часом українські ракетники та артилеристи водночас уразили 5 пунктів управління, 2 склади боєприпасів, 11 районів зосередження особового складу і ОВТ та 4 інших "важливих об’єктів окупантів".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?