ЗСУ відбили не менше 100 атак армії РФ на п'яти напрямках —зведення Генштабу
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ відбили не менше 100 атак армії РФ на п'яти напрямках —зведення Генштабу

ЗСУ відбили не менше 100 атак армії РФ на п'яти напрямках —зведення Генштабу
Джерело:  online.ua

За інформацією Генштабу ЗСУ, протягом доби українські військові відбили не менше 100 атак злочинної армії РФ на сході України, зокрема, на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках.

Джерело: Facebook-сторінка Генштабу ЗСУ

Що відомо про відбиття ЗСУ численних атак окупантів на сході України 

Минулої доби наші захисники відбили близько 100 атак противника на зазначених напрямках, - наголошують у Генштабі.

Зазначається, що підрозділи авіації ЗСУ за добу уразили 17 районів зосередження живої сили та військової техніки окупаційної російської армії, а також 4 позиції ворожих ЗРК.

Підрозділи ракетних військ і артилерії вдарили по 3 районах зосередження живої сили противника, складу боєприпасів, складу пально-мастильних матеріалів та одному іншому важливому об’єкту ворога.

У деяких районах тимчасово окупованих територій Луганської області мобільні оператори відключили доступ до мережі інтернет з метою перешкоджання передачі даних про дії російських окупаційних військ та боротьби з патріотично налаштованим до України населенням. Відключення мережі інтернет має відбутися на всіх тимчасово окупованих територіях Луганської області.

  • На ВолинськомуПоліськомуСіверському та Слобожанському напрямках ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено. Окупанти з мінометів та артилерії обстріляли населені пункти Сеньківка, Єліне, Медведівка, Леонівка і Михальчина Слобода Чернігівської області, Сопич, Кореньок, Гірки, Рижівка, Іскрисківщина, Волфине, Олексіївка, Водолаги, Запсілля та Миропілля Сумської області. А також понад 22 райони населених пунктів Харківської області. Зокрема Червоної Зорі, Ветеринарного, Стрілечої, Лук'янців, Вовчанських Хуторів, Землянок, Устинівки, Бологівки та Красного Першого. Також ворог завдав удару силами армійської авіації поблизу Дворічної та Огірцевого.

  • На Куп'янському та Лиманському напрямках противник провів безуспішні наступальні дії поблизу населених пунктів Стельмахівка, Діброва, Білогорівка, Федорівка та Роздолівка. Обстріляв понад 20 районів населених пунктів, зокрема, Гряниківки, Синьківки, Купянська та Табаївки Харківської області, Новоселівського, Стельмахівки, Макіївки, Ямполя, Невського, Діброви і Білогорівки на Луганщині та Григорівки, Спірного, Берестового, Роздолівки та Федорівки Донецької області. Завдав авіаударів неподалік Гряниківки, Котлярівки, Крохмального Харківської області та Серебрянського лісництва і Білогорівки Луганської області. Також постраждали Спірне та Сакко і Ванцетті Донецької області. На напрямку окупанти застосували 6 баражуючих боєприпасів типу "Ланцет".

  • На Бахмутському напрямку противник провів декілька безуспішних наступальних дій в районах населених пунктів Берхівка, Бахмут, Залізнянське, Іванівське, Часів Яр, Диліївка та Василівка. Обстрілів зазнали понад 20 населених пунктів, зокрема, Залізнянське, Берхівка, Бахмут, Часів Яр, Іванівське, Курдюмівка, Майорськ, Північне, Іванопілля та Красногорівка Донецької області.

  • На Авдіївському та Шахтарському напрямках відзначено безуспішні наступальні дії ворога поблизу населених Водяне, Невельське, Новомихайлівка і Пречистівка. Під артилерійські обстріли потрапили близько 25 населених пунктів. Зокрема Новобахмутівка, Авдіївка, Бердичі, Орлівка, Первомайське, Красногорівка, Георгіївка, Мар’їнка, Новомихайлівка, Вугледар та Пречистівка.

  • На Запорізькому напрямку вогневого ураження зазнали райони понад 25 населених пунктів. Серед них Времівка, Новопіль Донецької області, Зелене Поле, Ольгівське, Полтавка, Чарівне, Новоданилівка, Оріхів, Камянське, Лукянівське, Степногріськ та Павлівське - Запорізької, а також Марганець, Червоногригорівка та Нікополь Дніпропетровської області.

  • На Херсонському напрямку від артилерії російських окупаційних військ постраждали, зокрема, Михайлівка, Гаврилівка, Берислав, Веселе, Одрадокамянка, Миколаївка, Кринки, Новотягинка, Херсон та Зимівник Херсонської області. А загалом - райони понад 30 населених пунктів.

У Генштабі також зазначили, що окупанти розпочали активну мобілізацію чоловіків призовного віку з регіонів Кавказу.

Прихована мобілізація ведеться з метою поповнення масштабних втрат у живій силі.
За даними Генштабу, служити забирають всіх чоловіків призовного віку, незважаючи на стан здоров’я та бажання воювати.

Велика кількість мобілізованих - це громадяни, які відбували чи відбувають покарання в пенітенціарних закладах. Ув’язнених звільняють за умови добровільної участі в бойових діях на території України, - підкреслюють у відомстві.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?