ЗСУ використовують тепловізійну зйомку для виявлення російських мін — CNN
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ використовують тепловізійну зйомку для виявлення російських мін — CNN

ЗСУ використовують тепловізійну зйомку для виявлення російських мін — CNN
Джерело:  online.ua

ЗСУ використовують тепловізійну зйомку для виявлення російських мін. Камера з тепловізором ширяє над мінними полями і виявляє теплові сліди.

Джерело: CNN

ЗСУ використовують тепловізійну зйомку для виявлення російських мін

Бійці Збройних сил України використовують експериментальну техніку тепловізійної зйомки, щоб виявити російські міни.

Журналіст CNN бачив, як українські військові на передовій у сутінках встановлюють тепловізійну камеру на комерційному безпілотнику. Камера ширяє над російськими мінними полями і виявляє десятки теплових слідів. Багато з них – міни, ледь приховані під поверхнею.

Тепло, отримане мінами від яскравого літнього сонця вдень, зберігається із заходом сонця. Тому вони стають чіткіше помітними на тепловізійній камері.

Військовослужбовці 15-го окремого полку Національної гвардії поблизу села Роботине таким чином ефективно виявляють деякі міни.

На відеозаписі, наданому CNN, видно, як міни підриваються спеціальними українськими зарядами, що детонують і принаймні частково усувають загрозу.

Цей метод виявлення мін використовували в Анголі

Представник британської благодійної організації з розмінування HALO Trust Пол Макканн розповів, що її фахівці з розмінування застосовували цей метод в Анголі.

Він сказав, що теплові сліди мін більш чітко видно на світанку і в сутінках, коли вони більше контрастують із зовнішньою температурою.

ЗСУ часто використовують дрони з тепловізійними камерами, проте росіянами заміновано понад 180 000 квадратних кілометрів території, а на один квадратний метр часто припадає до п'яти мін.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?