ЗСУ володіють ініціативою в районі Бахмуту — звіт ISW
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ володіють ініціативою в районі Бахмуту — звіт ISW

ЗСУ володіють ініціативою в районі Бахмуту — звіт ISW
Джерело:  online.ua

За інформацією аналітиків з Інституту вивчення війни (ISW), українські військові успішно проводять широкий наступ в районі Бахмуту та просуваються у напрямку Кліщіївки та Курдюмівки. Злочинна армія РФ зазнає втрат і відступає.

Джерело: звіт ISW

Що відомо про ситуацію на східному фронті  

Зазначається, що протягом 29 червня російські військові злочинці та Сили оборони продовжували проводити обмежені наземні операції в районі Кремінної на Луганщині.

За інформацією Генштабу ЗСУ, армія РФ вдалась до безуспішних спроб наступу поблизу Роздолівки, за 32 км на південний захід від Кремінної та Білогорівки, за 12 км на південь від Кремінної.

Один з російських воєнкорів повідомив, що українські військові проводили атаки в районі Кремінної.

У Генштабі ЗСУ також повідомили про перехоплення стратегічної ініціативи в районі Бахмуту.

Наразі поблизу Бахмута українські військові проводять широкий наступ.

Заступниця глави Міноборони України Ганна Маляр зазначила, що українським військовим вдалось просунутись на 1,2 км у напрямку  Кліщіївки та на 1,5 км — у напрямку Курдюмівки.

Маляр також підкреслила, що на окремих напрямках росіяни намагаються проводити контратаки, та здебільшого зазнають втрат і відступають.

За інформацією командира розвідувальної роти 57-ї бригади ЗСУ Дениса Ярославського, українські військові близькі до встановлення контролю над Кліщіївкою і в цьому районі продовжуються важкі бої.

Він додав

 що ЗСУ витіснили росіян з позицій на західній околиці Бахмута і тривають бої поблизу Берхівки.

Звільнення домінуючих висот у Берхівці та Кліщіївці дозволить українським силам оперативно оточити російські сили в Бахмуті.

За словами одного з російських військових блогерів, українським військовим вдалось просунутись вздовж траси Е-40 (Бахмут-Слов’янськ) поблизу Залізнянського також вони ведуть наступ в напрямку Ягідного та Парасковіївки.

Речник Східного угруповання військ України полковник Сергій Череватий повідомив, що росіяни перекинули невизначений полк ВДВ з району Кремінної на Бахмутський напрямок для підсилення російських сил у цьому районі.

29 червня російські війська вели обмежені наступальні дії на ділянці фронту Авдіївка – Донецьк.

Що відомо про ситуацію на півдні України 

Ганна Маляр зазначила, що українським військовим вдалось просунутись на 1,3 км у західній частині Донецької та східній Запорізької області і встановити нові позиції на напрямку Рівнопіль-Володине.

За інформацією росіян,  українські сили закріпилися на нових позиціях біля Приютного, а війська РФ безуспішно атакували позиції зі Старомайорського на Рівнопільському напрямку.

 На геолокаційних кадрах, опублікованих 28 червня, нібито видно, як підрозділи російської 127-ї мотострілецької дивізії діють поблизу Времівського виступу.

Протягом 29 червня українські військові здійснювали обмежені  наземні удари на заході Запорізької області.

За інформацією командувача Сил оборони Таврійського напрямку, бригадного генерала Олександра Тарнавського, українські військові успіщно просуваються на території Донецької та Запорізької областей.

Деякі російські джерела повідомляли, що українські війська просунулися на північну околицю Роботиного.

Журналісти проекту Bellingcat оприлюднили супутникові знімки які показують, що на початку травня російські війська збудували дамбу та рів навколо Токмака, намагаючись підготуватися до захисту від українських контрнаступальних операцій.

Загроза на ЗАЕС з боку Росії змусила Україну змінити режим роботи чотирьох реакторів. Держатомрегулювання перевело реактор № 3 у режим "зупинка на ремонт", а реактори № 4, 5 і 6 – на холодну зупинку.

Державна інспекція ядерного регулювання України повідомила, що ці умови є оптимальними для безпеки, і вказала на підвищений ризик через продовження російської окупації об’єкта та зниження рівня води в Каховському водосховищі.

Джерело, пов’язане з російським БАРС (Російський бойовий резерв), заявило, що російські війська переміщують військову техніку в невизначені райони на східному (лівому) березі Дніпра. Російські джерела стверджували, що тривають важкі бої і що українські сили зайняли позиції біля Антонівського мосту на лівому березі.

Кримське партизанське угруповання "Атеш" заявило, що російські війська збільшують свою присутність в Армянську для захисту ключових об’єктів інфраструктури на півночі Криму і що в цьому районі перебуває велика кількість співробітників ФСБ.

Атеш повідомив, що росіяни встановили особливий режим контролю над кримським хімзаводом "Титан", а російська ПВК "Конвой" охороняє окупаційних чиновників Херсонської області, які відвідують поточні ремонтні роботи на мосту через Чонгар.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?