ЗСУ вразили човни з ДРГ армії РФ у дельті Дніпра
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ вразили човни з ДРГ армії РФ у дельті Дніпра

ЗСУ вразили човни з ДРГ армії РФ у дельті Дніпра
Джерело:  online.ua

За інформацією керівниці Об'єднаного пресцентру Сил оборони "Південь" Наталії Гуменюк, українські військові на півдні України вразили 2 човні з ДРГ злочинної армії РФ в дельті Дніпра. Таким чином було зірвано підготовку ворога до певних маневрів. 

Джерело: Всеукраїнський телемарафон

Що відомо про успіхи ЗСУ та втрати окупантів на півдні України 

За словами Гуменюк, ситуація на південному напрямку залишається досить складною, проте цілком контролюється українськими військовими.

Якщо протягом минулої доби ворог понад 55 разів обстрілював мирні населені пункти, то наші ракетно-артилерійські підрозділи і авіація виконали у відповідь понад 60 вогневих завдань, - зазначила речниця Сил оборони "Південь".

Гуменюк підкреслила, українські бійці мають певні результати щодо відпрацювання по ворожих цілях.

Є влучання в пункти збереження боєприпасів у Каховці, пально-мастильних матеріалів у Олешках, є знищення ворожого блокпосту на Лівобережжі, є також влучання з ураженням і пошкодженням великокаліберної артилерії ворога - це понад 5 одиниць, дані уточняються, і три одиниці автомобільної техніки. Також уражено 2 човни, які ворог продовжує готувати для маневрування диверсійно-розвідувальних груп в дельті Дніпра, - повідомила спікер ОК "Південь".

При цьому вона акцентувала, що наразі ворог здебільшого займається імітацією "активної діяльності" та продовжує терористичні обстріли мирного населення.

Розгортання сил противника, які б рушили в бік Херсонщини, не спостерігається. Водночас є певне скупчення військ на Запорізькому напрямку - ситуація там знаходиться в зоні пильної уваги Сил оборони, -зазначила Гуменюк.

Аналітики з Інституту вивчення війни (ISW) також зазначають, що протягом 11 лютого армія РФ не проводила жодних підтверджених наземних атак на півдні України.

Окупаційний чиновник Запорізької області Володимир Рогов стверджував, що українські війська посилили диверсійно-розвідувальні дії вздовж лінії фронту в Запорізькій області.
Рогов також висловив незмінну стурбованість тим, що українські сили готуються до можливого майбутнього контрнаступу.

Російські війська, ймовірно, осушують Каховське водосховище на північ від окупованої Запорізької області.
NPR повідомляло, що російські війська навмисно відкрили шлюзи Каховського водосховища відразу після того, як вони підірвали дамбу під час відходу із західного (правого) берега Херсонської області 11 листопада.
NPR зазначало, що рівень води в Каховському водосховищі знизився з 16,1 метра 1 грудня 2022 року до 14,1 метра 6 лютого.

У Запорізькій обласній військовій адміністрації повідомили, що рівень води в Каховському водосховищі нестримно спадає і загрожуватиме безпеці ЗАЕС. Генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Гроссі підтвердив цю заяву, зазначивши, що поточний рівень води не становить загрози для ЗАЕС, але може загрожувати безпеці ЗАЕС, якщо рівень води продовжить падати.

Українські офіційні особи повідомили, що російські війська продовжують накопичувати живу силу на східному (лівому) березі Херсонської області.
Радник Херсонської обласної військової адміністрації Сергій Хлань заявив, що російські війська продовжують стягувати живу силу для забезпечення діяльності правоохоронних органів і не готуються до наступу.
ISW продовжує оцінювати, що російським силам на півдні України, зокрема на східному березі Херсонської області, не вистачає необхідної концентрації сил для спроби повномасштабного наступу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?