ЗСУ вже можуть починати операцію зі звільнення Криму — Курт Волкер
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ вже можуть починати операцію зі звільнення Криму — Курт Волкер

ЗСУ вже можуть починати операцію зі звільнення Криму — Курт Волкер
Джерело:  online.ua

На думку колишнього спецпредставника Держдепу США з питань України та врегулювання ситуації на Донбасі Курта Волкера, українським військовим вже зараз потрібно починати операцію зі звільнення окупованого РФ Криму, підривати Кримський міст і знищувати військову базу злочинної армії РФ в Севастополі.

Джерело: Всеукраїнський телемарафон

Українські військові вже зараз повинні починати звільнювати Крим 

Волкер зазначив, що Крим дуже важливий у плані забезпечення суверенітету і цілістності України, оскільки без звільнення окупованого Росією півострова встановити безпеку в Чорноморському регіоні буде неможливо.

Однак, за словами колишнього спецпредставника Держдепу США по Україні, наразі не має ніякої потреби захоплювати Крим військовим шляхом.

Зараз необхідно ізолювати Крим від Росії, - зазначив Волкер.

На його думку, цього можна досягти, завдавши нових ударів по Кримському мосту.

Можливо, знищити військову базу в Севастополі. Ці кроки вкрай ускладнять використання Криму як військового майданчику і ізолюють його від російської підтримки. Я думаю, що цього можна досягнути. Це Україна може зробити вже зараз. А робота щодо повного контролю над Кримом може відбутися через деякий час, - підкреслює Волкер.

Чи варто боятись дій Кремля у відповідь 

За словами Волкера, кремлівський диктатор та військовий злочинець Володимир Путін вже кинув на війну проти України всі наявні військові сили.

Він залучає нових призовників. Він звертається до Туреччини, Ірану, Північної Кореї. Це він вже робить зараз. Варіанти того, що він може ще зробити, дуже обмежені, - підкреслив Волкер.

Він наголосив, що стосовно страхів використання російськими військовими злочинцями ядерної зброї, навіть генерали армії РФ бояться її застосування, адже розуміють, що отримають нищівну відповідь.

Я не думаю, що відбудеться ескалація в цьому напрямку. Ймовірність використання ядерної зброї Росією цілком низька. Бо це спричинить відповідь, - пояснює Волкер.

Він додав, що навіть на тактичному рівні в Росії немає спорядження для того, щоб захистити власні війська від ураження. Він нагадав, що навіть Китай та Індія застерігали Путіна від використання ядерної зброї.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?