ЗСУ вже звільнили більше 40 населених пунктів на Херсонщині
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ вже звільнили більше 40 населених пунктів на Херсонщині

ЗСУ вже звільнили більше 40 населених пунктів на Херсонщині
Джерело:  online.ua

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний зазначив, що з 1 жовтня українські військові в результаті успішного контрнаступу звільнили вже більше 40 населених пунктів у Херсонській області. 

Джерело: Telegram-канал Валерія Залужного

Як проходить контрнаступ ЗСУ на півдні України 

Залужний підкреслив, що на Херсонщині українські військові вже звільнили від російської окупаційної армії територію площею до 1 тис 381 кв км. В регіоні звільнений вже 41 населений пункт.

На Херсонському напрямку з 1 жовтня просування наших військ в глибину оборони противника складаєдо 36,5 км,загальна площа відвойованої території сягає до 1381 кв км, відновлено контроль над41 населеним пунктом, - підкреслив головнокомандувач ЗСУ.

Залужний зазначив, що тільки за минулу добу на напрямку Петропавлівка-Новорайськ українські військові просунулись вперед на 7 км.

За його словами, під контроль взято 6 населених пунктів та 107 кв км території.

На напрямку Первомайське-Херсон ми просунулись на 7 км, взяли під контроль 6 населених пунктів, площа звільненої землі - 157 кв км, - підкреслив Залужний.

Між тим представники Центру Стратегічних комунікацій ЗСУ повідомили, що українські військові під час контрнаступу на Херсонщині захопили рідкісний ворожий бронеавтомобіль "Тайфун-К".

Тайфун-К затрофеєний на Херсонському напрямку. Рідкісна штука. Ну що, тепер цікаво тільки те, чи херсонська партія кацапського ленд-лізу переважатиме харківську, - зазначили в Страткомі ЗСУ.

У той же час президент України Володимир Зеленський наголосив, що українські військові проводять наступальну операцію на Херсонщині та звільняють окуповані території, зберігаючі інформаційну тишу.

Я спробую відповісти, щоб не відповідати. Сплановані військові кроки, вони народжуються достатньо голосно у вузькому колі, але виконуються в тиші. Я б дуже хотів, щоб це було неприємним сюрпризом для ворога, - зазначив голова держави.

Зеленський додав, що суспільство у будь-якому випадку повинно знати, що Україна працює над тим, аби робити "серйозні кроки з позитивним результатом".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?