ЗСУ взяли під контроль майже всю "сіру зону" на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ взяли під контроль майже всю "сіру зону" на Донбасі

ЗСУ взяли під контроль майже всю "сіру зону" на Донбасі
Джерело:  online.ua

Збройні сили України взяли під контроль майже всю "сіру зону" на Донбасі. Про це повідомив радник президента держави Юрій Бірюков, передає ONLINE.UA.

"Від того стану, в якому ми почали у травні 2014 року, дві третини території (Донбасу) були звільненні. Практично вся "сіра зона" звільнена та взята під контроль", – сказав Бірюков в ефірі одного з українських телеканалів.

Варто зауважити, що час від часу українські військові на Донбасі змушені були проводити операції зі заняття деяких територій, аби позбавити російські окупаційні сили можливості здійснювати обстріли. У штабі Операцій Об’єднаних сил звітували, що під час таких подій українські бійці не порушували мінських угод.

Нагадаємо, в зоні Операції Об’єднаних сил на Донбасі є території, підконтрольні і непідконтрольні Україні, а є загадкова "сіра зона". Поняття "сіра зона" в Україні з’явилося в 2014 році, після того як були підписані мінські угоди. "Сірою зоною" називається нейтральна територія по обидва боки лінії фронту. У деяких місцях її ширина становить кілька кілометрів, в інших – всього 200-300 метрів.
Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  Росія привела в оперативну готовність армію для наступу на Україну, що підтверджують дані військової розвідки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?