ЗСУ завдали численних ударів по районах зосередження військ РФ — зведення Генштабу
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ завдали численних ударів по районах зосередження військ РФ — зведення Генштабу

ЗСУ завдали численних ударів по районах зосередження військ РФ — зведення Генштабу
Джерело:  online.ua

За минулу добу Сили оборони завдали 7 ударів по районах зосередження окупантів. Ліквідовано понад 700 осіб.

Джерело: Генштаб ЗСУ

ЗСУ завдали 7 авіаударів та уразили склад РФ

Війська РФ продовжують зазнавати втрат.

Генштаб повідомляє, що у Олешківську районну лікарню на окупованій частині Херсонської області, на лікування привезли понад 20 важкопоранених росіян.

Протягом минулої доби Авіація Сил оборони завдала 7 ударів по районах зосередження окупантів.

Повідомляється, що підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 5 пунктів управління, 5 районів зосередження особового складу та військової техніки Росії, склад пально-мастильних матеріалів, 2 радіолокаційні станції, станцію радіоелектронної боротьби та зенітно-ракетний комплекс на вогневій позиції.

Ситуація на напрямках станом на ранок 17 березня

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках суттєвих змін не відбулося, формування наступальних угруповань ворога не виявлено. На полігонах Білорусі триває підготовка підрозділів російських окупаційних військ. Протягом доби здійснено обстріли районів чотирьох населених пунктів Чернігівської області, семи – Сумщині, а також понад 20 районів населених пунктів на Харківщині.

На Куп’янському та Лиманському напрямках ворожі війська спробували прорвати оборону ЗСУ. Велися безуспішні наступальні дії у районах населених пунктів Гряниківка, Кремінна, Кузьмине, Верхньокам’янське та Спірне. Обстріляно райони населених пунктів Харківської та Донецької областей.

На Бахмутському напрямку ворог не припиняв штурмові дії міста Бахмут. Відбито численні атаки противника в районах населених пунктів Оріхово-Василівка, Бахмут, Іванівське та Григорівка. Від обстрілів окупантів постраждало понад 15 населених пунктів.

На Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках противник здійснив безуспішні наступальні дії в районах населених пунктів Кам’янка, Авдіївка, Первомайське, Невельське і Мар’їнка. Протягом минулої доби найбільше атак ворог здійснив в районі Мар’їнки – 12. Усі - відбито.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує оборонятися. Обстрілів зазнали, зокрема, 12 населених пунктів Запорізької та Херсонської областей та місто Херсон.

Втрати ворога

Загальні бойові втрати за минулу добу склали:

  • особового складу – 163320 (+760) осіб

  • танків ‒ 3506 (+2),

  • бойових броньованих машин ‒ 6823 (+13),

  • артилерійських систем – 2552 (+13),

  • РСЗВ – 504 (+1),

  • засоби ППО ‒ 265,

  • літаків – 305,

  • гелікоптерів – 290 (+1),

  • БПЛА оперативно-тактичного рівня – 2145,

  • крилаті ракети ‒ 907,

  • кораблі /катери ‒ 18,

  • автомобільної техніки та автоцистерн – 5401 (+7),

  • спеціальна техніка ‒ 258 (+1).

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?