ЗСУ збили російський Мі-24 та 4 безпілотники
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ збили російський Мі-24 та 4 безпілотники

ЗСУ збили російський Мі-24 та 4 безпілотники
Джерело:  online.ua

Українські захисники у суботу, 22 квітня, успішно "приземлили" одразу 5 російських повітряних цілей.

Джерело: Генштаб ЗСУ

Сили оборони знищили декілька ворожих цілей

У Генштабі повідомили, що ЗСУ збили один ворожий гелікоптер Мі-24 та чотири безпілотники російських окупантів.

Зокрема, було знищено два розвідувальних БПЛА, а саме "Орлан-10" і "Zala", а також два дрони-камікадзе типу "Ланцет".

Про долю екіпажу російського гелікоптера у Генштабі не уточнили. Також невідомо, на якому напрямку наші воїни зменшили російську авіацію.

Що відомо про Мі-24

Мі-24 (в народі — "Крокодил") — радянський гелікоптер підтримки піхоти (ударний гелікоптер). Був основним штурмовим гелікоптером країн соцтабору.

Концепція Мі-24 передбачала тісну взаємодію з бронетанковими та піхотними частинами під час широкомасштабного воєнного конфлікту другої половини XX століття.

Став одним із символів Війни в Афганістані. Сьогодні перебуває на озброєнні низки країн, зокрема й України.

Українські збройні сили мають досить велику кількість гелікоптерів Мі-24, які перейшли у спадок від радянської армії. Тому модернізація цих машин є одним з найважливіших питань у розв'язанні проблем української штурмової авіації.

Основою модернізації стала заміна застарілих радянських двигунів на сучасні газотурбінні силові установки українського виробництва ТВ3-117ВМА-СБМ1В.

Виробником цих двигунів є всесвітньо відоме підприємство "Мотор Січ", яке до цього вже постачало двигуни для літаків АНТК ім. Антонова. Також суттєво були допрацьовані та встановлені нові системи керування озброєнням, що в рази підвищило ефективність гелікоптера в бою.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?