ЗСУ змусили армію РФ зменшити обстріли півдня України
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ змусили армію РФ зменшити обстріли півдня України

ЗСУ змусили армію РФ зменшити обстріли півдня України
Джерело:  online.ua

За інформацією керівниці Об'єднаного координаційного центру Сил оборони півдня України Наталії Гуменюк, українські військові на півдні країни ведуть постійну роботу зі знищення складів з боєкомплектом злочинної армії РФ. Це, зокрема, змусило окупантів зменшити кількість обстрілів.

Джерело: Всеукраїнський телемарафон

Що відомо про ситуацію на півдні України 

За словами Гуменюк, ситуація у південних регіонах залишається складною і окрім цього має потужний та динамічний розвиток, оскільки російські військові злочинці намагаються проводити обстріли по всій лінії фронту.

Для цього злочинці армії РФ використовують керовані бомби і нищать житлові будинки та заклади освіти.

Трошки зменшилась інтенсивність обстрілів. Цілком імовірно через те, що наша робота по складах з боєприпасами минулого тижня була результативною. Знищення п'яти таких складів боєприпасів у смузі лівого берега все ж таки позначилась на тому, що наразі за минулу добу кількість обстрілів зійшла до 70, якщо раніше вона трималася 90+, - підкреслила Гуменюк.

Що відомо про втрати та проблеми армії РФ на півдні України

За інформацією речниці ОК "Південь", знищено 37 російських загарбників, одну установку ЗРК "Бук", станцію радіоелектронної боротьби, два човни та дві крупнокаліберні гармати, якими ворог обстрілював Херсон.

Гуменюк також визнала, що військові РФ мають обмежені успіхи у спробах повернути втрачені позиції після підриву дамби Каховської ГЕС.

Там, де вода відійшла досить сильно, - вони повертаються. Але ця робота для них ускладнена своїм же мінуванням. Тому що воно стало стихійним після того, як вода попрацювала з їхніми мінно-вибуховими загородженнями, - зазначила речниця ОК "Південь".

За її словами, ворог наразі почуває себе дуже комфортно на тих рубежах, на яких він зупинився після підриву Каховської ГЕС.

Їм сподобалося там, де більше укріплено, і подалі від сил нашої артилерії. Тому повернення на ці позиції відбувається дуже неохоче. Командуванню доводиться заштовхувати туди особовий склад. Тому що вони розуміють, що йдуть за квитком в один кінець, - підкреслила Гуменюк.

Вона також наголосила, що у військових армії РФ склалась складна гуманітарна ситуація.

Вони продовжують дуже серйозно потерпати від кишкових інфекцій і деякі лікарі діагностують це як холеру, - підкреслила речниця.

Вона також повідомила, що наразі у Чорному морі шторм до п’яти балів, тож всі ворожі ракетоносії заведені в пункти базування.

Загалом корабельне угруповання в Чорному морі зменшене до шести, в Азовському на чергуванні перебуває три. Там вони розгортають свою нову базу з акцентом на азовські порти – для того, щоб ретельніше відстежувати те, що можуть вкрасти морським шляхом, - зазначає Гуменюк.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?