ЗСУ змусили російських військових частково відступити в районі Бахмуту
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ змусили російських військових частково відступити в районі Бахмуту

ЗСУ змусили російських військових частково відступити  в районі Бахмуту
Джерело:  online.ua

Аналітики з Інституту вивчення війни підтверджують успішне продовження контрнаступу ЗСУ на Донбасі та на Херсонщині.

Джерело:  ISW

Що відбувається на фронті 

За інформацією аналітиків, українські військові успішно просуваються на Луганщині та Херсонщині та відбили в кремлівської армії частину територій в районі Бахмуту.

Наразі українські військові продовжують контрнаступ у напрямку Кремінної та Сватового.

При цьому в Міноборони РФ почали відверто брехати про відбиття атаки ЗСУ у напрямку Червонопопівки, за 6 км на північний захід від Кремінної.

А ЗСУ зробили спробу наступу у Білогорівці Луганської області.

Генштаб України підтвердив, що 24 жовтня українські сили звільнили Кармазинівку, М'ясожарівку та Невське у Луганській області та Новосадове в Донецькій області.

Генштаб України повідомив, що 24 жовтня ЗСУ відбили атаки російських військ на півночі Харківської області вздовж кордону Харківсько-Білгородської області в районі Землянок та Чугунівки Харківської області.

24 жовтня російські війська втратили територію біля Бахмуту. На кадрах із геолокацією, опублікованих 24 жовтня, видно, що українські сили відбили бетонний завод на східній околиці Бахмута, за 2,5 км на схід від центру міста.

Російські війська продовжували наземні атаки на Донеччині 23 та 24 жовтня. Також українські війська відбили російські наземні атаки на Бахмут, на північний схід від Бахмута в районі Спірного, Соледара, Бахмутського і на південь від Бахмута в районі Кліщівки, Іванграда, Озарянівки.

Український генеральний штаб також повідомив, що 23 і 24 жовтня українські сили відбили наземні атаки російських військ на Авдіївку, на захід від Авдіївки в районі Первомайського, на південний захід від Авдіївки в районі Мар'їнки та Невельського, Авдіївки у бік Пісків та Мар'їнки.

Генштаб України повідомив, що 23 жовтня російські війська провели невдалу контратаку під Новомихайлівкою на заході Донецької області.

На Херсонщині російські військові відступають та намагаються зайняти позиції поблизу Дніпра. Окупанти також готуються до оборони Херсона.

Російські війська продовжують мінувати мости та переправи на шляхах відступу у невстановлених місцях у Миколаївській та Херсонській областях. Оперативне командування "Південь" додало, що російські сили зберігають свої оборонні позиції на тлі евакуації цивільних окупаційних установ та управлінського персоналу.

ЗСУ продовжують контрнаступ на північному заході Херсонської області.

В Міноборони РФ також збрехали про нібито придушення спроб українського наступу в районі Брускінського, П'ятихатки та Трифонівки на півночі області.

Російські сили продовжували обстрілювати та наносити авіаудари на північному заході Херсонської області вздовж лінії зіткнення.

23 та 24 жовтня українські сили продовжили кампанію з перехоплення у центральній та північній частині Херсонської області.

Генштаб України також повідомив, що внаслідок удару України за пунктом зосередження російської живої сили у Новій Каховці було поранено близько 150 російських військовослужбовців та знищено шість одиниць військової техніки. Також українські сили знищили чотири склади боєприпасів у Первомайському та Бериславському районах.

Що відомо про поточні та загальні втрати кремлівської армії 

У Генштабі повідомили, що тільки протягом минулої доби українські військові ліквідували ще 480 російських окупантів.

Загальні втрати армії РФ від початку війни складають:

  • особового складу - близько 68 тис 420 (+480) осіб

  • танків - 2 тис 611 (+21)

  • бойових броньованих машин - 5 тис 321 (+26)

  • артилерійських систем - 1 тис 674 (+1)

  • РСЗВ - 377 (+2)

  • засоби ППО - 190 (+1)

  • літаків -271 (+1)

  • гелікоптерів - 248 (+3)

  • БПЛА оперативно-тактичного рівня - 1 тис 372 (+2)

  • крилаті ракети - 350 (+0)

  • кораблі /катери - 16 (+0)

  • автомобільної техніки та автоцистерн - 4 тис 54 (+10)

  • спеціальна техніка - 149 (+0)

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?