ЗСУ знищили 5 артилерійських підрозділів армії РФ – зведення Генштабу
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ знищили 5 артилерійських підрозділів армії РФ – зведення Генштабу

ЗСУ знищили 5 артилерійських підрозділів армії РФ – зведення Генштабу
Джерело:  online.ua

Протягом 16 червня бійцям ЗСУ вдалося знищити 5 артилерійських підрозділів росіян на вогневих позиціях. Окрім того, повідомляється, що минулої доби відбулось 36 бойових зіткнень на чотирьох напрямках.

Джерело: Генштабу ЗСУ

Генштаб ЗСУ розповів, яка ситуація на фронті 16-17 червня

За словами українських бійців, протягом 16 червня ворог завдав 33 авіаційних удари та здійснив 59 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Повідомляється не лише про руйнування інфраструктури, а й про постраждали цивільне наслення.

Армія РФ продовжує концентрувати основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках – минулої доби відбулось 36 бойових зіткнень.

Також зазначається, що українська авіація завдала 17 ударів по районах скупчення особового складу ворога. Ба більше, нашим бійцям вдалося знищити ворожий ударний вертоліт Ка-52 та 7 розвідувальних БпЛА оперативно-тактичного рівня.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили пункт управління, 3 райони зосередження особового складу противника, 5 артилерійських підрозділів на вогневих позиціях, 4 станції радіоелектронної боротьби та ще 2 важливих об’єкти противника.

Фото — facebook.com/GeneralStaff.ua

Що відбувається на різних напрямках фронту

Як повідомляє Генштаб ЗСУ, На Сіверському та Слобожанському напрямках російські загарбники протягом доби завдали авіаційних ударів по населених пунктах Могриця Сумської області та Бударки на Харківщині.

На Куп’янському напрямку під обстріли ворога потрапили Кам'янка, Красне Перше, Фиголівка, Новомлинськ, Дворічна, Западне, Кислівка Харківської області та Новоселівське на Луганщині.

На Лиманському напрямку ворог завдав авіаційного удару в районі Спірного. Артилерійських обстрілів зазнали Стельмахівка, Невське і Білогорівка Луганської області та Торське, Верхньокам’янське, Спірне і Серебрянка - Донецької. На Бахмутському напрямку противник завдав авіаударів в районах Білої Гори та Нью-Йорка Донецької області. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали Васюківка, Оріхово-Василівка, Богданівка, Хромове, Часів Яр, Іванівське, Озарянівка, Біла Гора, Костянтинівка та Південне.

На Авдіївському напрямку армія РФ вела безуспішні наступальні дії в районах Степового та Авдіївки. Б

Окрім того, наголошується, що на Мар’їнському напрямку нашим воїнам вдалося відбити усі атаки армії РФ в районі міста Мар’їнка. Росіяни знову завдавали авіаційних ударів в районах Мар’їнки та Побєди.

На Шахтарському напрямку ворог проводив наступальні дії у напрямках Новомихайлівки та Водяного Донецької області, успіху не мав. Завдав авіаційних ударів в районах Пречистівки, Золотої Ниви та Благодатного. Здійснив обстріли населених пунктів Вугледар, Времівка, Сторожеве, Новосілка та Новопіль Донецької області.

Також вказано, що на Запорізькому та Херсонському напрямках ворог досі тримає оборону. Обстріляв десятки населених пунктів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?