ЗСУ знищили позиції військових РФ в Енергодарі
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ знищили позиції військових РФ в Енергодарі

ЗСУ знищили позиції військових РФ  в Енергодарі
Джерело:  online.ua

ЗСУ серією влучних ударів знищили 3 одиниці військової техніки армії РФ поблизу готелю  "ВП ЗАЕС" в окупованому Енергодарі.

Джерело: Telegram-канал мера Енергодара Дмитра Орлова

ЗСУ знищили техніку окупантів в Енергодарі 

У ніч на 30 липня в Енергодарі було дуже гаряче в буквальному сенсі цього слова. У першому мікрорайоні, прямо перед готелем "ВП ЗАЕС" пролунало кілька вибухів, після чого піднялася пожежа. Гасили його із залученням спеціальної рятувальної техніки. Поки відомо, що в повітря злетіло три одиниці військової техніки РФ, яка перегороджувала під'їзд до готелю, - повідомив Орлов.

За наявною інформацією, серед цивільних жителів постраждалих немає, але в будинках, розташованих неподалік, вибило вікна.

Зараз навколо цієї нічної історії точиться багато домислів і вже на ранок вона обросла різними, подекуди фантазійними подробицями. Тому довіряємо тільки офіційним джерелам інформації та чекаємо на перевірені та достовірні подробиці щодо нічного "феєрверку", - зазначив Орлов.

За даними "Енергоатома", російські окупанти перетворюють Запорізьку АЕС на військову базу та використовують її як щит. Вони розгорнули важкі артилерійські батареї та встановили протипіхотні міни вздовж берегів водосховища, вода з якого охолоджує шість реакторів АЕС.

Між тим, за інформацією аналітиків з американського Інституту вивчення війни, пошкодження від пожежі у Оленівці, атака на яку спричинила загибель українських військовополонених, не притаманні принципу роботи HIMARS.

Скріншот

Спонсороване Кремлем новинне агентство "РІА Новини" опублікувало відео з центру тримання під вартою, на яких видно пошкодження від пожежі, але не ті пошкодження, які міг би завдати удар HIMARS, - зазначають аналітики ISW.

Також наголошується, що пропагандисти оприлюднили кадри фрагментів нібито ракети HIMARS, але не надали доказів того, що фрагменти були виявлені в Оленівці.

На думку ISW, наявні докази, більше підтверджують заяву України щодо відповідальності Росії за теракт в Оленівці.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?