ЗСУ знову просунулися вперед на Бахмутському напрямку — перші подробиці
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ знову просунулися вперед на Бахмутському напрямку — перші подробиці

ЗСУ знову просунулися вперед на Бахмутському напрямку — перші подробиці
Джерело:  online.ua

Збройним силам України вдалося просунутися вперед на Бахмутському напрямку на відстань до 500 метрів. Цю інформацію офіційно підтвердив речник Східного угруповання Збройних сил України Сергій Череватий.

Джерело: "Інтерфакс-Україна"

ЗСУ рухаються вперед на Бахмутському напрямку

Як стверджує Сергій Череватий, протягом минулої доби рух наших захисників вперед не зупинився.

Вони змогли просунутися на різних ділянках Бахмутського напрямку до 500 метрів, звільняючи українську територію.

456 разів ворог обстріляв із різних калібрів і різних типів артилерії та РСЗВ наші позиції, тим самим підтвердивши, що ні про який "снарядний голод" не може бути й мови, на жаль. 25 бойових зіткнень відбулося на цьому напрямку і 12 авіанальотів. 107 окупантів знищено, 153 дістали поранення, - повідомив речник Східного угруповання ЗСУ.

Ба більше, наголошується, що вдалося знищити бронетехніку ворога.

За словами Череватого, йдеться про бойову машину піхоти, бойову машину десанту, 6 гармат Д-30, дві станції радіоелектронної боротьби, 3 безпілотні літальні апарати (2 "Орлан-10" і 1 Zala) і 4 дрони-камікадзе.

Що відомо про дії ПВК Вагнера у Бахмуті

Окрім того, він погодився із заявою командувача Сухопутних військ Олександра Сирського про те, що"вагнерівців" "залізли в Бахмут, як щури в мишоловку".

Як стверджує речник Східного угрупування ЗСУ, росіяни нарешті усвідомили, що жодним чином не можуть вплинути на ситуацію, однак, попри це, досі намагаються захопити Бахмут.

І водночас розуміють, що поступово ініціатива переходить до нас. Не маючи великої кількості резервів, не маючи переваги в техніці та особовому складі над ворогом, тим не менш, ми б'ємо його, проводимо вдалу оборонну операцію і час від часу атакуємо ворога на флангах, - розповів Сергій Череватий.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?